Lucian Anghel, noul preşedinte al BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 ianuarie 2012

Lucian Anghel, noul preşedinte al BVB

"Cartelul" băncilor a preluat majoritatea în Consiliu

Lucian Anghel, economistul şef al BCR, este noul preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ales ieri de către acţionari cu 3,7 milioane de voturi. Stere Farmache a primit circa 2 milioane de voturi, iar Dan Paul - 1 milion de voturi.

Bătălia pentru Consiliul BVB a fost câştigată, ieri, de "cartelul" băncilor, care şi-a impus majoritatea. Toţi candidaţii la funcţia de preşedinte - Stere Farmache, fostul şef suprem, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, şi Lucian Anghel, economistul şef al BCR şi propunerea grupului de bănci - au reuşit să intre în board.

Ceilalţi administratori sunt Adrian Lupşan, director adjunct "Intercapital Invest", Narcisa Oprea, partener al firmei de avocatură "Schoenherr", Valerian Ionescu, şeful departamentului de tranzacţii şi vânzări instrumente financiare tranzacţionabile pe pieţe reglementate "BCR", Octavian Molnar, directorul adjunct al IFB Finwest, Schroll Matjaz, director executiv al "Templeton Global Investment Trust" şi Robert Cosmin Pană, consilier juridic la Swiss Capital.

Acţionarii Bursei au împărţit voturile cu mâna pe calculator şi au făcut negocieri până în ultima clipă. Cvorumul şedinţei de ieri a fost de 87%.

Fostul Consiliu al Bursei a fost revocat cu un procent de 68,52% din voturile acţionarilor.

Pauză după pauză

Acţionarii Bursei au sosit, ieri dimineaţă, la Hotelul Hilton, unde era programată AGA, cu începere abia de la ora 11. Ultimele negocieri au fost făcute ieri, chiar pe holul hotelului.

În ciuda hărniciei anunţate, începerea AGA a întârziat cu o oră, doar pentru a fi suspendată încă o jumătate de oră, întrucât au trebuit schimbate buletinele de vot. Avocatul Narcisa Oprea, partener al firmei de avocatură "Schoenherr", solicitase ca AGA să fie supravegheată de un notar.

Între timp, BVB a venit cu propria propunere de notar, astfel că acţionarii au avut de ales dintre cele două nominalizări.

"Actuala conducere a întârziat începerea AGA special pentru a-şi găsi propriul notar", ne-a declarat Narcisa Oprea, ieri, în timpul şedinţei. Până la urmă, a fost ales notarul propus de doamna Oprea, cu 53% din voturi, ceea ce a reprezentat un semnal că majoritatea acţionarilor sunt de partea băncilor.

Ulterior, acţionarii au mai făcut câteva pauze consistente, întrucât, după fiecare vot, numărarea manuală a opţiunilor lua zeci de minute.

Cine au fost candidaţii?

Candidaţii pentru Consiliul Bursei au fost în număr de 20, dintre care cei din actualul consiliu au fost înscrişi de drept în concurs.

După ce Grzegorz Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, a fost declarat incompatibil cu funcţia de administrator BVB şi a renunţat la ea, Franklin Templeton l-a propus pe listă pe Schroll Matjaz, director executiv al "Templeton Global Investment Trust".

Acţionarii care au cerut revocarea consiliului şi care deţin cumulat 9,41% din operatorul de piaţă au fost Fondul de Pensii administrat de ING, Fondul de investiţii ING International Romanian Equity, SSIF Intercapital Invest, Ifond Financial, Unicredit CAIB, BCR şi Erste Bank.

Propunerile acestora pentru Consiliul Bursei au fost Adrian Lupşan, director adjunct "Intercapital Invest", Valerian Ionescu, şeful departamentului de tranzacţii şi vânzări instrumente financiare tranzacţionabile pe pieţe reglementate "BCR", Ioana Tănase, managing director "Unicredit CAIB Securities".

Eugen Voicu, preşedintele "Certinvest", care deţine, totodată, 23% din "Intercapital Invest", s-a înscris şi el în concurs, alături de Nicolae Gherguş, preşedinte "Confident Invest" şi vicepreşedinte al Asociaţiei Brokerilor; Galina Narcisa Oprea, partener al firmei de avocatură "Schoenherr", avocatul Alina Mioara Cobuz Bagnaru, actualmente membru în Camera Arbitrală a BVB, propusă de Alecsandrina Botez, Valentin Cismaru, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, propus de SSIF Harinvest, şi Robert Cosmin Pană, consilier juridic la "Swiss Capital", propus de un acţionar persoană fizică - Lucian Dobre. Pentru funcţia supremă, au candidat Stere Farmache, Dan Paul şi Lucian Anghel.

Lucian Anghel lucrează în BCR din anul 1996 şi a fost susţinut de BCR pentru funcţia de preşedinte al CA. În prezent, el este economist-şef şi director executiv al Direcţiei de strategie şi dezvoltare din BCR şi membru în comitetul de investiţii al BCR Fond de Pensii.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Si succes noului CA

    1. Un DG bun ar putea fi Adriana. Rar ca e in piata.

      escu a facut bine ce a facur, doar ca nu a tewrminat

      A miscat ceva in putin mai mult de 1 an, exact lucrurile cu care se lauta fostul CA.

      Mizeria din bvb este mare. Unde este dupa 16 ani? a venit, a incercat sa schimbe si a deranjat pe faraon. Stie piata, stie oamenii, va este frica ca voi pupincuristilor o sa trebuieasca sa va cautati de lucru.

      Ce spun femeile carora li sa intaarce barbatul mai devreme acasa:

      Englezoaica: John este ora trei sa cinci sa ar fi trebuit sa vii abia la sa zece 

      Frintazoaica: draga, bine ca ai venit, acum o facem in trei

      Romanca: Ioane, tu crezi ce vezi sau ce iti spun eu? 

      Sper sa nu va dezamageasca !!!

      Deja a creat psihoza publica prin marturiile sale mincinoase ca se poate intoarce inapoi?

      Prognoza pentru România

      Cerul va fi mai mult noros în centrul, nord-estul ţării şi la munte unde pe arii restrânse se vor semnala ninsori slabe. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ninge în regiunile vestice şi sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă. 

      Pacat ca ainceput sa o ia pe urmele lui Farmache...Candidaturile astea nereusite nu ii fac bine....ba dimpotriva.

    Sa speram ca raminerea nedemna a foarte iritatului ex-presedinte, nu va fi de natura sa produca in continuare efecte toxice, pentru piata de capital.Pe de alta parte, brokerii bancari sa independenti, nu trebuie sa uite ca tot circul, pe care BVB l-a traversat in ultimii ani, a avut ca singura cauza, atitudinea de scai lipit de pantaloni, a acestui personaj.Preluarea de catre cartelul bancar a controlului CA al BVB, il are ca singur autor, pe acest dusman de moarte al brokerilor independenti. Faptul ca personajul in cauza a plecat pe usa din dos din pozitia de DG al BVB a facut ca el sa nu fie acceptat niciodata ca fiind un bancher veritabil.Altfel de ce s-ar fi format un cartel bancar, care sa schimbe un asa mare bancher...? Un om mic, cu mari realizari, in intrigi tesute pentru propriul beneficiu.Faptul ca a acceptat sa ramina ca membru in CA, trebuie sa dea serios de gindit noii echipe.

    1. Abc

    A

    1. Bravo baieti

      Sf a condus magistral sedinta chiar daca a pierdut presedintia . Bravo lui !

      Are resurse omu. Nu sunt fanul lui dar chiar si opozitia l- a felicitatat. Sper sa nu te pierzi .  

      Bravo! Si stiu sigur ca si in continuare veti fi la fel. Aduceti insa un DG care sa merite atentia noastra a salariatilor si respectul nostru. Putem munci numai alaturi de un om pe care sa-l consideram mai bun ca noi si care sa cunoasca piata de capital. Nu sa recunoasca numai oglinda.

      Era normal sa o conduca " magistral". Era tot ceea putea face. Omul " cind stie de frica" e " corect ", fata de noii stapini...

      Eu cred ca trebuie sa incurajam sa se intoarca Ionescu, poate asa va vedea cu adevarat toata piata ce nu poate sa faca. Daca Noul CA isi asuma aceasta decizie, de ce nu! Cine se va face de ras? Ei..nu noi..

      Care-i culmea englezei?

      I wintayou! 

      I dream you! 

      I need you! 

      I fuck you! 

      I vrea tu!

    Sa speram ca noua conducere nu vor aduce un DG ca fosta paiata. Avem nevoie de oameni buni ca si ei. Daca totusi se vor gandi la Zanelul, promit sa fac greva foamei cu o placarda zi si noapte. Atunci sa vezi tv si lobby fata de bvb.

    Avand in vedere ca a venit la pachet adus de Tepes ca si D Cojocaru, eu propun sa dea examen. Dar sa dea examen pe corecte cu dl.fost comisar Oprea de exp. Ca tot sa lauda Escu ca el este consilier al dl.Presedinte Oancea nu ca dl.Oprea..la doar un vicepresedinte. Deci sunt de acord cu un examen pe bune.

    Dl.Anghel vad ca lucreaza la BCR din 96 si nu este considerat "prea vechi" " batran chiar cum facea la noi dl.Ionescu? Deci in alte parti este ceva normal si chiar apreciat se pare. Ma rog as spune de ale lui Escu...Insa ar merita atentie sa urmariti acum sacalii BVB gen Alin, Anca, Calin, Mihai, Narcisa, Madame la Nicolae sa vedeti cum vor sari pe cel care va veni DG. Vor stii ei tot, vor diseca pe totii si isi vor impune desigur opiniile lor meschine fara sa gandesaca putin cat rau fac. Rautatea mare d-lor. Legat de dl.Farmace, eu as sugera sa nu -l mai blamam si sa na gandim cat bine a facut Bursei. Cat de mult a muncit, desigur nu este perfect, dar acest om a muncit foarte mult alaturi de noi desigur. Daca merita cineva blamat, acesta nu poate fi decat Escu.

    1. Răzvan Furtună, BCR: The price of gold will continue to rise

    De acum va fi liniste. Munca si succese! Cu o singura conditie! Zanelul sa nu mai apara pe la noi, sa ne invite la restaurant, sa ne aduca torturi, sa se laude ca se intoarce dupa ce a luat 60.000 de euro, ca nu-l mai vrem., De fapt noi nu l-am dorit niciodata. Ne bazam pe noul CA fie si pe Adi care stim ca este prieten cu el. Acum facem diferenta sper ..Adi!

    sa vine escu ..ca stie toata jmecheria..si va zboara imediat.

    va multumesc ca am scapt de concetatenul meu din CA.

    Se pare ca sacrificarea mizerabila a lui Escu a ajutat acest fost consiliu sa piarda alegerile. A incercat omu sa faca ceva dar cu Faraonu in spate , nu era simplu. TREBUIE SA SCAPATI DE CEILALTI

    1. Mai mult de 80% din salariatii din BVB nu-l vor pe Zanelul DELOC. Dar de ce nu-i dati examen??? Si asa veti vedea ce poate. Examen pentru un CEO, nu asa adus pe fuga de Tarusul plecat. Este dezastru va garantez si lucrez in Bursa de 15 ani. Am cunoscut diversi oameni, dar el este prapad. Contez pe d-na Narcisa Oprea si altii,.

      Daca analizati mai bine perspectiva BVB veti constata cu stupoare ca a luat drumul Vienei..! Iar dintr-o perspectiva mai larga,veti constata ca a disparut definitiv...Va ramane,in mod sigur BM, adica bursa de marfuri..Cea de capital va fi inlocuita cu altceva... Make, regret , Ne vom intoarce in anul 1990,si partile sociale ale intreprinderilor cu economie planificata! Si rolul viitoarelor banci va fi altul. Gata cu jaful dlor ! Bucurati-va ca ati fost trasi inteligent pe sfoara prin alegerea unui sef al BVB in persoana dlui respectiv. I-am uitat numele!...Anul acesta vine tavalugul, nu Apocalipsa 21-12-2012!

      alte alternative nu ai avut...va este teama ca si Anghel o sa vada mizeria de acolo?

      Un om la aprozar:

      - Cu ce va pot servi? 

      - Doua kilograme de cartofi, dar fiecare cartof impachetat separat. 

      Dupa o moaca expresiva a vanzatorului: 

      - Altceva? 

      - Trei kilograme de portocale, dar fiecare portocala impachetata separat. 

      Vanzatorul ii indeplineste dorinta, vizibil nemultumit. Omul se mai uita prin aprozar si, la un moment dat, intreaba: 

      - Ce este ala negru de pe raft?

      - Mac, dar nu-i de vanzare! 

      Oricum in acest CA sunt cu siguranta numai varfurile din piata. Varfuri pozitive. Nu stricati si nu alaturati imaginea d-lor alaturi de a Prostanacului. Imaginativ-va in toata lumea cum ar fi dat afara pe incompetenta si adus inapoi, de ce?

      Sa fie de bine.

    In ultima sedinta cand a fost data afara Escu, a fost un fel de conferinta telefonica, acolo a fost intrebat de diversi, pe ce criterii au fost facute concedierile. La care dl.FS a spus ca numai Escu "stie". Propun noului CA, solicitarea unui raport cu toate semnaturile de rigoare si motivul real al concedierilor. Altfel se numeste abuz in functie, asa este? Si din ce stiu eu este chiar caz penal.

    1. poate iti prisoseste jobul asta, asa amarat cum e si in provincie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb