Lucian Bode: "Spania a afirmat că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen"

I.A.
Politică / 28 aprilie 2023

Lucian Bode: "Spania a afirmat că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen"

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat astăzi că Spania a afirmat, prin ministrul de Interne, atât la Bucureşti pe 30 martie, cât şi la Viena, în urmă cu câteva zile, că va pune pe agenda preşedinţiei spaniole dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi că preşedinţia spaniolă va hotărî, în funcţie de discuţiile şi concluziile la care va ajunge în abordarea pe care o are cu Austria, dacă acest lucru se va întâmpla în septembrie sau în octombrie, noiembrie, decembrie, când vom avea Consiliul JAI, notează news.ro.

El a arătat că: "ceea ce este foarte clar pentru România este că acest obiectiv rămâne un obiectiv major, un obiectiv de ţară, iar anul 2023 trebuie să fie anul în care acest dosar se supune votului şi acest proces de aderare a României la Spaţiul Schengen trebuie să se încheie".

Lucian Bode a spus: "Consiliul JAI se va întruni sub preşedinţia suedeză în luna iunie. Din iulie, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este preluată de către Spania, iar Spania a afirmat, prin ministrul de Interne, (..) şi la Bucureşti pe 30 martie, şi la Viena, în urmă cu câteva zile, că va pune pe agenda preşedinţiei dosarul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen".

Ministrul a precizat că: "neavând niciun semnal din partea Suediei de intenţie de a pune în luna iunie, pe agenda Consiliului JAI, dosarul aderării la spaţiul Schengen, speranţa noastră se leagă de preşedinţia spaniolă, preşedinţie care şi-a exprimat această dorinţă, a comunicat şi singurului stat care s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen în decembrie, Austriei".

El a menţionat că nu ştie care a fost abordarea preşedinţiei spaniole, întrebat dacă este vorba atât de România cât şi de Bulgaria.

Lucian Bode a arătat: "Eu răspund de cee ace a comunicat ministrul spaniol aici şi la Viena".

Ministrul de Interne a precizat că primul Consiliu JAI se pare că va fi pe 28, la sfârşitul lunii septembrie.

Bode a explicat: "Preşedinţia spaniolă va hotărî, în funcţie de discuţiile şi concluziile la care va ajunge în abordarea pe care o are cu Austria, ei vor hotărî dacă acest lucru se va întâmpla în septembrie sau în octombrie, noiembrie, decembrie, când vom avea Consiliul JAI. Poate să fie şi un Consiliu JAI extraordinar".

Ministrul de Interne a arătat că: "ceea ce este foarte clar pentru România este că acest obiectiv rămâne un obiectiv major, un obiectiv de ţară, iar anul 2023 trebuie să fie anul în care acest dosar se supune votului şi acest proces de aderare a României la Spaţiul Schengen trebuie să se încheie".

Bode a spus că: "pentru noi este foarte important că nu mai avem niciun fel de neclaritate, nelămurire, din partea vreunui stat membru, altul decât Austria".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb