Ludovic Orban afirmă că soluţia Guvernului pentru preţul carburanţilor este ineficientă şi a sosit prea târziu

G.D.
Politică / 23 iunie 2022

Ludovic Orban afirmă că soluţia Guvernului pentru preţul carburanţilor este ineficientă şi a sosit prea târziu

Liderul Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, consideră că măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la carburanţi anunţată astăzi de Guvern vine prrea târziu, reprezintă prea puţin, este total ineficentă, antieconomică şi antiliberală, relatează News.ro.

"După 6 luni de inacţiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate şi după ce preţurile au luat- o razna complet, s-a trezit şi coaliţia CIOCIU să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puţin! Total ineficent! Antiecomic şi antiliberal! Fără efectele scontate! Dar sigur că «tiriplicii» se vor bate cu cărămida în piept că operaţia a reuşit. Păcat că pacientul este...", afirmă fostul premier.

El acuză că timp de 6 luni guvernul "nu a mişcat un deget pentru a contracara creşterea preţului la carburanţi", iar în timpul acesta, toate preţurile şi tarifele produselor şi serviciilor au explodat.

Orban susţine că de 4 luni şi jumătate a înaintat parlamentului un proiect de lege care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a preţului litrului de carburant la pompă prin ceea ce el numeşte "soluţii liberale", adică prin reducerea la jumătate a accizei şi reducerea TVA de la 19 la 5%.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după anunţul Guvernului, referindu-se la alte soluţii avansate în spaţiul public pentru preţul carburanţilor, că "reducerea accizelor este doar aşa, aparent, la îndemâna guvernelor, în realitate nu este, din cauza legislaţiei europene".

"La accize este uşor de umblat dacă vrei să le creşti, dacă vrei să le scazi nu se prea poate sub un anumit nivel, deci discuţia aici se opreşte foarte repede şi rămâne una doar de teorie matematică", a afirmat preşedintele.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ludovic Orban, premierul catastrofal si degringolat, aparatorul si promotorul prostilor si al imbecililor in functii publice, nu are dreptul sa spuna nimic. Sa taca. Este autorul moral si faptic al mizeriei in care se afla Romania. Mandatul sau a fost o impostura jenanta, un amatorism. Rusine!

    1. Într-o țară normală Lucovid Orban era de mult timp ocnaș pentru subminarea economiei naționale, creșterea datoriei publice de la 34 -> 50% PIB, îngroparea industriei prin liberalizarea și explozia prețurilor la energie și gaz.

      România e însă o colonie în care gunoaiele, trădătorii și căpușele sunt recompensate.

      Iar ăia care fac ceva util pentru țară, pentru români ajung la pușcărie. 

      Corect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb