LUDOVIC ORBAN, ATACURI DURE DUPĂ CONGRESUL PNL: ''Preşedintele României a încălcat Constituţia''

G.U.
Politică / 27 septembrie 2021

''Preşedintele României a încălcat Constituţia''

Ludovic Orban a lansat astăzi o serie de atacuri dure după congresul PNL, afirmând că "Puterea de Stat a fost folosită pentru intimidarea membrilor PNL", informează G4media.ro. Acesta anunţase încă de sâmbătă seară, după congres, că nu mai are nici un parteneriat cu şeful Statului, preşedintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a denumit congresul PNL drept "Lovitură de partid" şi a denunţat "cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic".

Cele mai importante declaraţiile ale lui Ludovic Orban:

"Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârşite în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în 'echipa câştigătoare' s-a făcut mai mult cu arcanul, după o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberalii din echipa lui Cîţu zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, după o campanie în care au fost utilizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental în democraţie - libertatea de a alege liber", a precizat Ludovic Orban la Parlament.

Acesta a precizat că sunt "mecanisme de control şi presiune desprinse parcă din apanajul regimurilor totalitare".

"Să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot, cum controlează votul delegaţilor este fără precedent în democraţie. Planificatorul acestei lovituri de partid, care a orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei, şi uneltele lor jalnice din afara şi din interiorul partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând aproape imaginea publică a PNL", a adăugat Orban.

''Democraţia este fundamentală pentru evoluţia societăţii româneşti. Despre ce democraţie mai puteam vorbi dacă metodele de la congres ar fi fost folosite la alegeri de către cei care au confiscar vremelnic pârghiile de putere din PNL. Dacă au făcut-o pentru a lua puterea în PNL, nu cumva o vor face şi în ansamblul societăţii româneşti? Nu cumva ei sunt un pericol pentru democraţia româenască, dacă au fost în stare să îşi umilească colegi cu care au fost în campanii, dacă au fost în stare să-şi ameninţe prieteni, camarazi?

Nu sunt înfrânt. Sunt pe câmpul de luptă şi voi continua să lupt pentru liberatte, democraţie, pentru visul frumos pe care îl am despre România. Rămân acelaşi om care iubeşte ţara, liberalismul, care acţionează în conformitate cu tradiţia PNL'', a transmis Ludovic Orban.

Despre faptul că Florin Cîţu îi va cere în şedinţa Biroului Executiv explicaţii referitoare la afirmaţia că parteneriatul său cu Iohannis s-a încheiat, Ludovic Orban a declarat: "Nu este în măsură Cîţu să-mi ceară explicaţii. Aţi văzut cum la congres preşedintele României a încălcat Constituţia. Florin Cîţu nu înţelege un lucru, chiar dacă a ajuns cum a ajuns. Dacă aş fi în locul lui, mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte PNL aşa cum a ajuns el. Cîţu nu înţelege un lucru, că nu va mai fi prim ministru. Sau dacă va fi priministru va fi din mila PSD. Asta înseamnă să-ţi baţi joc de toţi simpatizanţii PNL. A devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni persona non grata. Eu nu voi vota o moţiune de cenzură împotriva guvernului. Dacă cineva vrea să facă cadou funcţia de preşedinte al Camerei către PSD, acela nu sunt eu.

Toţi cei care au gândit aceste mecanisme absolut diabolice de a silui voinţa reală a oamenilor şi de a-şi bate joc efectiv ceea ce crede marea majoritate a românilor. Instrumentele de control utilizate, modul cum s-a derulat campania, seamănă cu comunizarea României orchestrată sub bagheta lui Vâjinschi, decât cu normele democratice''.

Întrebat dacă va ataca în instanţă rezultatul Congresului, Ludovic Orban a precizat: ''Mă vedeţi pe mine ducându-mă în instanţă?

Cîţu nu înţelege că a fost un pion pe tabla de şah şi nicidecum regina. Preşedintele României a spus clar că îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că şi-au construit campania pe ideea că e ordin de zi pe unitate de la Cotroceni să iasă CÎţu, eu nu l-am crezut. Am avut informaţii de la membrii care spuneau cum fac campanie diferiţi preşedinţi. Dar lucrurile s-au clarificat odată cu prezenţa preşedintelui Iohannis la congres, mesajul său în sprijinul lui Cîţu a fost fără echivoc.

Mie, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Iohannis ca preşedinte al României, e un pic cam mult să vorbesc despre suspendarea preşedintelui''.

Întrebat despre presupusa implicare a serviciilor secrete în PNL, Ludovic Orban, a declarat: ''Comisia de control a SRI ar trebui să cerceteze acest subiect. S-a confirmat în ultimii 30 de ani că serviciile s-au amestecat unde nu aveau dreptul: mass-media, presă, partide. Mă întreb dacă CNSAS nu ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii serviciilor de astăzi, în loc de colaboratorii Securităţii''

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Stai liniștit Șică că ficusul de la Cotroceni nu e nici primul

    nici ultimul care o să încalce Constituția.

    O lege e făcută să fie încălcată, nu respectată. 

    LA PUȘCĂRIE ....

    Dl Iohnis a pus securistii sa sperie PNL-stii cu puscarie daca nu fac cum ordona El. Nimic nou sub Soare. Oare de ce ne mai miram????

    ludovic acuma vorbeste ca un conte .... la masa cu iohanu vine din pozitia de somer si acu scuipa la presedinte....de abia acuma si-a dat seama ca a fost unealta de revenire a iohanului iar acu nu mai e de folos

    alcoolu e de vina la orbecaitu asta, i-a dat drumu la gura si a scos 0 pasarica ce iritat presedinte si de atunci gata

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb