LUDOVIC ORBAN:  În două-trei luni vom veni cu etapa a doua a restructurării Guvernului

D.I.
Politică / 11 noiembrie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Premieurl Ludovic Orban a anunţat luni că în două-trei luni va avea loc etapa a doua a restructurării Guvernului, care va viza agenţii, autorităţi şi structuri din subordinea Guvernului şi a ministerelor.

"Va urma un audit extern al structurilor care se află în subordinea Guvernului şi, într-o perioadă de timp de două luni, maxim trei luni, vom veni cu etapa a doua a restructurării Guvernului, care vizează agentii, autorităţi, oficii, tot felul de structuri care sunt în subordinea unor ministere, fie sunt în subordinea Guverului", a declarat Orban.

Luni,prim-ministrul a avut o întâlnire cu structurile din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru evaluarea modului de funcţionare în urma restructurării guvernamentale şi eficientizarea activităţii structurilor guvernamentale

Guvernul a aprobat în ultima şedinţă ordonanţa de urgenţă privind restructurarea Guvernului, prin reducerea numărului de ministere la 16.

Astfel, Ministerul Finanţelor Publice a preluat în subordine Oficiul Naţional al Jocurilor de Noroc, de la Secretariatul General al Guvernului, precum şi Oficiul Naţional pentru Combaterea şi Prevenirea Spălării Banilor, iar CN Loteria Română trece în subordinea Ministerului Economiei.

La Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri au fost comasate Ministerul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, Ministerul Turismului, Ministerul Energiei. În cazul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, s-au reorganizat prin comasare Ministerul Transporturilor cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, iar Agenţia pentru Agenda Digitală de la Ministerul Comunicaţiilor devine Autoritatea pentru Digitalizarea României, la SGG.

Totodată, Ministerul Educaţiei a preluat activitatea şi structurile de la Ministerul Cercetării şi Inovării, coordonate de un secretar de stat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Eu zic sa taiati de la varf...acolo sant mereu probleme.

    Dupa vorbe suna bine restructurarea, dupa port vom vedea....adicatelea vrea sa spuna or-banii inapoi or afara toti ?

    Daca o sa numiti secretari de stat ca la energie,inseamna ca a negociat bine Calin.Eventual si cateva CA-uri sau consilii de supraveghere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb