LUDOVIC ORBAN: Infrastructura afectată de inundaţii va fi refăcută pănă în septembrie

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2008

Infrastructura afectată de inundaţii va fi refăcută pănă în septembrie

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat, la finalul şedinţei Comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, că 30 septembrie este cel mai avansat termen pentru refacerea porţiunilor de drum, precum şi a podurilor şi podeţelor afectate de inundaţii.

Domnia sa a declarat: "Noi am făcut evaluări şi în proporţie de 75 la sută sunt finalizate. Am stabilit termene de finalizare a lucrărilor, cel mai avansat termen fiind 30 septembrie pentru refacerea tuturor porţiunilor de drum şi a podurilor şi podeţelor afectate de inundaţii".

Ministrul Transporturilor a precizat că este nevoie de aproximativ 37 de milioane de lei pentru refacerea acestor porţiuni afectate.

În sectorul feroviar, din evaluările făcute până în prezent, sunt cinci linii secundare de cale ferată închise, iar patru dintre ele vor fi deschise foarte repede, fiind necesare pentru remedierea pagubelor provocate aproximativ 30 milioane de lei.

Ludovic Orban a precizat: "Sigur aceste valori probabil vor mai creşte când vom finaliza evaluările pe toate tronsoanele de drum. Avem o singură problemă pe o linie, a cărei refacere este estimată conform expertizei la 12 luni. Este vorba de Gura Putnei Nisipitu, unde au existat practic deteriorări mai grave ale sectoarelor respective de cale ferată".

La rândul său, ministrul Internelor, Cristian David a declarat că prioritatea zero a momentului o reprezintă asigurarea ajutoarelor şi a distribuirii echitabile a acestora către persoanele care au fost afectate.

Cristian David a explicat: "Aceste ajutoare trebuie să fie proporţionale cu valoarea pagubelor înregistrate şi echitabile în sensul că vor beneficia cei care au fost efectiv afectaţi. O altă prioritate a momentului o reprezintă finalizarea anchetelor sociale şi a evaluărilor tehnice. Ele trebuie să identifice foarte clar toate persoanele care au fost afectate şi modalitatea în care acestea vor beneficia în continuare de asistenţa noastră, înţelegând prin aceasta că putem pune la dispoziţia persoanelor afectate până la momentul finalizării activităţii de reparaţie sau de reconstrucţie a locuinţelor, spaţii de cazare fie în mod colectiv, fie individual în aşa fel încât aceştia să traverseze cât mai uşor această perioadă mai puţin plăcută.

După şedinţa Comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, premierul împreună cu cei doi miniştri au vizat Centrul operaţional de comandă din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a subliniat faptul că a existat o evoluţie în privinţa gestionării situaţiilor de criză sau a situaţiilor de urgenţă, începând din 2005.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat: "La momentul 2005, din păcate eram prea puţin pregătiţi şi dotaţi ca să putem gestiona, în mod operativ, o astfel de situaţie. Astăzi, la Centrul operaţional de comandă, aţi văzut, primeam imagini online din zona Rădăuţi-Prut şi nu numai , putem să avem imagini din diferite zone, pe baza elementelor datelor furnizate din teritoriu. Acestea sunt prelucrate şi sigur că ele constituie baza luării deciziilor operative. Este un efort inves-tiţional important, pentru că aici sunt corelate elementele legate de gestionarea situaţiei din bazinele hidrografice, ceea ce primim de la ANM, situaţia pe infrastructură, deci toate aceste elemente sunt colectate aici, analizate, procesate, iar în baza lor se pot lua deciziile optime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb