LUDOVIC ORBAN: "O parte dintre funcţionarii din ministere nu îşi vor regăsi locul în cadrul noilor instituţii"

I.M.
Politică / 1 noiembrie 2019

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a afirmat vineri că o parte dintre funcţionarii din ministere nu îşi vor regăsi locul în cadrul noilor instituţii, menţionând că intenţia este de evaluare, "acolo unde e posibil", a competenţelor celor care ocupă funcţii de conducere sau de execuţie, precum şi de organizare de concursuri transparente, informează Agerpres.

"O parte dintre ei cu siguranţă nu îşi vor regăsi locul în cadrul noilor instituţii. Intenţia noastră este să facem şi o evaluare, acolo unde este posibil, a competenţei, a activităţii desfăşurate, a capacităţii de a ocupa funcţii de conducere sau funcţii de execuţie. De asemenea, vom organiza concursuri transparente care să fie obiective, cu comisii de concurs care să poată să analizeze efectiv calităţile, experienţa, capacitatea managerială a fiecărui candidat pentru funcţiile publice de conducere, care vor exista în structurile administrative", a precizat Orban la sediul central al PNL, întrebat pe această temă.

El a adăugat că studiază foarte atent politica detaşărilor angajaţilor publici, care este una care generează instabilitate.

"Studiem foarte atent politica detaşărilor. S-a ajuns la o situaţie în care un procent semnificativ de angajaţi din sectorul public ocupă funcţii publice prin detaşare, nu mi se pare un lucru normal. În momentul în care un om este angajat într-o instituţie publică, sigur, trebuie să fie angajat prin concurs, dar trebuie să gireze toate activităţile care fac parte din fişa postului şi să nu mai existe această instabilitate generată de politica detaşărilor", a mai afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Premierul desemnat a mai precizat că intenţionează modificarea legislaţiei pentru a nu se mai permite ocuparea funcţiilor publice de conducere prin politica delegării, în sensul obligativităţii de a se organiza un concurs cât mai rapid.

"Intenţionăm modificarea legislaţiei astfel încât să nu mai permitem ocuparea funcţiilor publice de conducere prin politica delegării. Vom încerca să limităm durata permisă pentru o funcţie publică de conducere la maximum şase luni, până la ocuparea acestei poziţii prin concurs. Adică, obligativitatea de a organiza un concurs cât mai rapid, în maximum două săptămâni, şi la ocuparea poziţiei respective prin concurs", a încheiat Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. D.Ludovic Orban va rog din suflet da-țim o mana de ajutor finaciar nu am casa stau cu chirie și sunt o mama de 38 de ani care cresc singura băiatul de 8 ani nu am niciun sprijin de la nimena am doar o simpla alocație și o marire care cand copilu meu este bolnava finca are probleme de sanatate de cand lam adus pe lume nu am bani necesari sa pot face 4 pereți sa am unde sta cu copilul meu și mama mea care nu are pensie .unde stau este mucegai ,egrasie etc.eu cum sa ma înpart eu muncesc pe unde gasesc am muncit și pe mult și pe puțin să pot sa am mâncare pentru copil meu bani nu âmi ajunge pentru sa fac 4 pereți sa merg la un doctor specealist sa vad dece boala sufera copil meu nu este luna sa nu fie bolnav etc va rog din suflet am încercat și prin banci sa fac înprumut fara un salariu stabil nicio banca nu te înprumuta am facut și card bancar poate gasesc un om cu suflet mare sa ma ajute și pe mine suntem o familie nevoiașă toț au spus ca,da mă ajuta dar am rămas cu da. Va rog din suflet ajutațima contul meu este RO34 RZBR0000060021109309 Marta Mardare Com.Nbălcescu jud Constanta strada Salciei nr 33A

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb