LUDOVIC ORBAN: PSD trebuie să-l excludă pe Laufer pentru declaraţia sa "stupefiantă"

M.B.
Politică / 21 noiembrie 2018

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicită PSD să se delimiteze de declaraţiile lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi să-l excludă din partid.

"Somăm public PSD să se delimiteze ferm de declaraţiile lui Ilan Laufer şi să respingă categoric acuzaţiile acestuia la adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis. (...) Somăm Partidul Social Democrat să abandoneze această retorică a urii etnice şi xenofobe şi să îl excludă pe Ilan Laufer din rândul membrilor săi", susţine Ludovic Orban într-o declaraţie de presă transmisă astăzi.

El afirmă că "acuzaţiile stupefiante" ale lui Ilan Laufer la adresa preşedintelui Iohannis "sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat", conform Agerpres.

"Folosirea în discursul public a termenilor de antisemitism şi nazism în contextul refuzului de numire a unei persoane nepotrivite într-o funcţie de demnitate publică reprezintă o profanare a memoriei victimelor Holocaustului şi o ofensă nepermisă la adresa comunităţii etnice germane. Astfel de afirmaţii, susţinute de la tribuna oficială a partidului de guvernământ - PSD, afectează grav imaginea României în plan internaţional şi riscă să deterioreze relaţiile cu partenerii strategici din Uniunea Europeană, NATO şi Statele Unite ale Americii", spune Orban.

Preşedintele PNL subliniază că refuzul numirii "manechinului" Ilan Laufer în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale nu are nicio legătură cu originile sale etnice, ci doar cu slaba pregătire profesională a acestuia şi incompetenţa dovedită în ocuparea unei funcţii în Guvernul României. El precizează că PSD "l-a eliminat din Guvern" pe Ilan Laufer în momentul în care a fost schimbat Cabinetul Tudose şi tot PSD a renunţat ieri la susţinerea sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb