Ludovic Orban: "Tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă"

S.B.
Politică / 9 aprilie

Ludovic Orban: "Tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă"

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă marţi că tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă" şi prezintă una dintre mizeriile născocite de guvernanţi pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetăţeni, informează news.ro.

El acuză că ordonanţa Guvernului nu mai permite exercitarea dreptului de vot într-un mod simplu, de către cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului, ci îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligaţia de a face o cerere pentru a putea vota şi de a vota doar cu urna specială.

"Tentativa de fraudare a alegerilor din 9 iunie de către actuala putere este evidentă. Astăzi voi prezenta una dintre mizeriile născocite de guvernanţi pentru a îngreuna votul unor largi categorii de cetăţeni. Este vorba de cetăţenii care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua votului. Până la alegerile din acest an ei puteau să voteze la alegerile pentru Parlamentul European pe listă suplimentară la orice secţie de votare din localitatea unde se găseau în ziua votului", scrie preşedintele Forţa Dreptei pe Facebook.

Orban arată că "Ordonanţa nu mai permite exercitarea dreptului de vot în acest mod foarte simplu, ci îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligaţia de a face o cerere pentru a putea vota şi de a vota doar cu urna specială".

"La alegerile pentru Parlamentul European au votat pe lista suplimentară peste 1,2 milioane de alegători. Cine sunt cei care votează la euoparlamentare în alte localităţi decât localitatea de domiciliu? Studenţii, cei care se află în weekend la munte, la mare sau în altă destinaţie turistică, cetăţenii care locuiesc în periurban dar şi-au păstrat buletinul de oraş, angajaţii care lucrează în alte localităţi şi nu se pot deplasa în ziua votului în localităţile de domiciliu etc. Toate aceste categorii de cetăţeni, în marea lor majoritate, nu sunt "prietenii" puterii. Din acest motiv, PSD şi PNL au conceput acest plan diabolic de a le reduce prezenţa la vot prin complicarea modalităţii de exercitare a votului pentru a reduce voturile opoziţiei", acuză liderul Forţa Dreptei.

Continui să cer imperativ CCR să judece imediat excepţiile de neconstituţionalitate cu privire la ordonanţa de comasare invocate de Forţa Dreptei şi REPER şi admise de ÎCCJ, pentru că ar fi un grav atentat la democraţie acceptarea complice a desfăşurării unor alegeri în baza unei ordonanţe neconstituţionale. Dar, indiferent de ce va face Curtea Constituţională, îi îndemn pe românii care s-au săturat de coaliţia toxică să vină oricum la vot şi să îşi exercite dreptul de vot oricât de mult vor încerca partidele stat să îngreuneze procesul de votare. Pentru că, aşa cum " pic cu pic se face marea", la fel, vot cu vot se face schimbarea", mai spune Orban.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Nici o tentativa,

    se va folosi reteta de la alegerile "reusite" a lui Jonannis Cel Mare

    Doar nu crede Orban cel„ fugit” de la PNL ca o sa cistige alegerile avind sustinerea lui Orban de Budapesta ? UE nu arunca cu banii in gura budapesteanului .

    Alegerile vor fi fraudate fără discuție într un mod profesionist și discret cu acordul stăpânilor adică comisia europeană și Statele Unite pentru ca acest guvern antinațional și vândut corporațiilor și intereselor străine să poată guverna liniștit încă 10 ani după Ucraina, Romania este cea mai importantă colonie din Europa,apropo acest Orban de mai sus poate are acum dreptate dar ca politician este unul zero barat , ați văzut ce a făcut ca prim ministru,din păcate mai toată clasa politică din România este zero barat , țara asta e cam pierdută, deocamdată avem avantajul forței de muncă ieftine dar dacă vine robotizarea economic Romania se va prăbuși

    Orban știe ce a făcut el la alegerile trecute

    Daca AUR va accepta frauda care se contureaza tot mai mult si nu va face nimic concret , nu gargara la tv , inseamna ca face jocurile securitatii si sa nu mai ceara voturi, ca-i alung cu parul !

    ...

    " cineeee e generalul..."

    Ești o pacoste pentru tara.

    Intrebare: ai fost la dezalcoolizare în Ungaria? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb