Lupta împotriva fraudei fiscale se află pe primul loc în ordinea priorităţilor ANC

Ziarul BURSA #Politică / 7 ianuarie 2004

Autoritatea Naţională de Control a stabilit pentru anul 2004 cinci obiective prioritare care se axează pe lupta împotriva fraudei şi evaziunii fiscale, combaterea corupţiei şi instaurarea disciplinei financiar fiscale în domeniul economic, controlul sistemului sanitar, protecţia calităţii vieţii, integrarea europeană a instituţiilor din subordinea ANC şi combaterea muncii la negru, informează ANC.

Rezultatul aşteptat al luptei împotriva fraudei şi evaziunii fis-cale, combaterea corupţiei şi instaurarea disciplinei financiar-fiscale în domeniul economic este acela de a aduce mai mulţi bani la bugetul de stat. Aceste activităţi vor fi desfăşurate prin intermediul instituţiilor din subordinea şi din coordonarea ANC: Garda Financiară, Autoritatea Naţională a Vămilor, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) şi Agenţia Naţională de Control al Exporturilor (ANCEX).

Controlul sistemului sanitar vizează folosirea corectă şi eficientă a banilor din sistemul asigurărilor de sănătate şi de la bugetul de stat, şi îndreptarea acestor sume exclusiv către sis-temul sanitar. Această activitate va fi realizată de direcţia specializată în controlul sistemului sanitar din cadrul ANC.

Protecţia calităţii vieţii se referă atît la protecţia eficientă a consumatorilor de produse şi servicii, cît şi la protecţia vieţii cetăţenilor, în general, prin asigurarea calităţii apei, aerului, hranei şi locuinţei. Activităţile privind asigurarea protecţiei calităţii vieţii se vor desfăşura prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a Inspecţiei Sanitare de Stat, a Gărzii Naţionale de Mediu, a Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Integrarea europeană a instituţiilor din subordinea Autorităţii Naţionale de Control se va regăsi în modernizarea şi în alinierea instituţiilor din subordinea ANC la standardele Uniunii Europene. Autoritatea, ca instituţie integratoare, va lua măsurile care se impun astfel încît instituţii ca Autoritatea Naţionala a Vămilor, Garda Financiară şi Garda Naţionala de Mediu să corespundă cerinţelor Uniunii Europene, în domeniul de activitate specific fiecăreia dintre ele.

Combaterea muncii la negru vizează asigurarea unei vieţi normale pentru orice salariat, astfel încît fiecare cetăţean care desfăşoară o muncă retribuită, să se bucure de toate drepturile ce i se cuvin prin lege. De asemenea, în acest mod va fi combătută şi dezvoltarea economiei subterane care este alimentată şi de munca fără forme legale. Aceasta activitate va fi realizată de către Autoritatea Naţională de Control prin Inspecţia Muncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb