Luxemburg, insuficienţi vorbitori de limbă engleză

F.C.
Internaţional / 13 mai 2018

Luxemburg, insuficienţi vorbitori de limbă engleză

Luxemburghezii impresionează prin cunoştinţele lor de germană franceză şi engleză, dar asigurătorii, firmele de investiţii şi băncile care speră să deschidă birouri în ducatul cu 600.000 de locuitori în urma Brexit s-ar putea să aibă surpriza să constate că nu sunt suficienţi candidaţi cu cunoştinţe excelente de engleză pentru cele 3.000 de posturi care ar putea fi înfiinţate în sectorul financiar, relatează Bloomberg.

"Ceea ce am observat după decizia de Brexit este că în cazul unor clienţi, cum este un fond mare de administrare de fonduri, avem dificultăţi foarte mari. Aceştia solicită o engleză mai bună sau perfectă, nu engleză fluentă. Nu există 1.000 astfel de oameni", a spus Christopher Purdy, director general la agenţia de recrutare Greenfield.

Luxemburgul este selectat de un număr tot mai mare de asigurători, fonduri şi bănci pentru relocare din Marea Marea Britanie, din cauza Brexit.

Companiile de asigurări American International Group, FM Global, RSA Insurance Group şi Hiscox, companie de asigurări din Londra a grupului Lloyd's, fondul de investiţii Blackstone şi administratori de fonduri precum M&G Investments se numără printre primele companii care au decis să se înregistreze în Luxemburg, care are graniţe cu Belgia, Franţa şi Germania. JPMorgan Chase & Co. Intenţionează la rândul său să îşi transfere în ducat o parte dintre angajaţii din Londra.

În timp ce capitala ducatului, Luxemburg City, nu egalează renumele Londrei şi Parisului, datele referitoare la angajări spun o poveste de succes. Dar, cum engleza devine rapid principala limbă folosită în sectorul financiar, recrutorii încept să se împiedice de profilul tradiţional al ducatului, care este mai mult francofon.

Găsirea unor persoane cu mixul necesar de competenţe, plus fluenţa în limba engleză devine dificilă mai ales că majoritatea noilor condidaţi provin din regiunile din jurul ducatului, care sunt preponderent francofone.

Forţa de muncă de anul trecut, de 412.347 de persoane, a fost formată din aproape 111.000 de luxemburghezi şi 186.649 de persoane din afara ţării, majoritatea din Franţa, potrivit biroului de statistică Statec.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb