MADR continuă monitorizarea comerţului de fructe şi legume

I.M.
Miscellanea #Agro-alimentar / 30 iulie 2019

MADR continuă monitorizarea comerţului de fructe şi legume

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale continuă verificările în toate pieţele agroalimentare din Bucureşti şi din ţară, în pieţele şi depozitele en-gros, precum şi în hipermarket-uri, punând accent pe indicarea corectă a localităţii de producţie, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a ţării de origine şi a categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerţ intracomunitar.

Până la această dată, în Bucureşti şi în toate judeţele din ţară acţiunile de verificare sau, după caz, de reverificare a pieţelor agroalimentare, a hypermarket-urilor şi a depozitelor en-gros de legume şi fructe, s-au soldat cu amenzi în valoare de 103.000 lei şi cu un număr de 334 avertismente, se arată într-un comunicat al MADR, remis redacţiei noastre.

La finalul lunii iulie, producătorii autohtoni asigură consumatorii din pieţele agroalimentare, pieţe volante, târguri ocazionale, suficiente cantităţi şi o gamă diversificată de legume şi fructe de sezon din producţia autohtonă. Astfel în pieţele agroalimentare, în pieţele en-gros sau în spaţiile special amenajate din jurul pieţelor se găsesc, proaspete şi la preţuri accesibile, legume şi fructe, precum: pepeni verzi, pepeni galbeni, piersici, mure de cultură, nectarine, tomate, ardei gras şi kapia, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, verdeţuri, ş.a.

În cadrul Programului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, conform prevederilor Regulamentului 396/2005 privind conţinuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide, Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel naţional un număr de 1831 probe, din care au fost analizate un număr de 1718 probe.

Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele şi fructele din producţia autohtonă întrunesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb