MAE: "Implementarea măsurilor anunţate de SUA va contribui semnificativ la consolidarea securităţii României"

Andrei Stan
Internaţional / 3 februarie 2016

Actualizare 19:48 Dan Suciu: "Guvernul salută intenţia Pentagonului de a finanţa suplimentar bugetul de cheltuieli pentru Europa"

Purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Suciu a declarat astăzi că Executivul de la Bucureşti salută intenţia SUA de a finanţa suplimentar prezenţa americană în Europa, transmit surse din presă.

"Şi în urma mini summitului NATO de anul trecut şi cu ocazia lansării scutului de la Deveselu, România a subliniat necesitatea unei asemenea decizii şi evident nu face altceva decât să salute această decizie cerută şi subliniată de atâtea ori ca necesitate importantă de securitate pentru ţara noastră. Deci este un acord şi un salut. Ea vine pe baza unei strategii de apărare pe care România a mizat deja şi a unor solicitări explicite făcute de-a lungul timpului", a spus Suciu, într-o conferinţă la Palatul Victoria.

Pentagonul prevede creşterea de patru ori, până la 3,4 miliarde de dolari, a bugetului său de cheltuieli pentru Europa în faţa "agresiunii ruse" în 2017, a anunţat ieri ministrul american al apărării, Ashton Carter.

(S.A.)

---------

Ministerul Afacerilor Externe salută anunţul Statelor Unite ale Americii privind sporirea de patru ori a bugetului destinat Iniţiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) pentru anul 2017, precum şi determinarea de a asigura o prezenţă militară americană robustă în Europa, potrivit unui comunicat al MAE trimis redacţiei.

"Anunţul reprezintă o confirmare a angajamentului puternic al SUA pentru securitatea europeană, întărind măsurile Aliate destinate apărării colective şi descurajării factorilor de risc. Implementarea măsurilor anunţate de SUA va contribui semnificativ la consolidarea securităţii României şi a celorlalţi aliaţi în faţa provocărilor de securitate cu care se confruntă regiunea noastră", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ţara noastră acţionează în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA pentru aprofundarea cooperării cu partea americană pe dimensiunea de securitate, iar anunţul administraţiei americane creează premisele pentru extinderea şi diversificarea cooperării bilaterale sub egida ERI.

"Decizia SUA demonstrează soliditatea relaţiei transatlantice, ca fundament al unei Alianţe pe deplin pregătite să răspundă provocărilor de securitate actuale şi viitoare, şi reprezintă un element important atât în sprijinul implementării deciziilor adoptate la Summitul Aliat din Marea Britanie, cât şi în pregătirea Summitului NATO din Polonia, din acest an", precizează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb