MAE le recomandă românilor să evite deplasările în Ucraina

V.B.
Internaţional / 20 februarie 2014

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le recomandă cu fermitate cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Ucrainei, dacă acestea nu sunt imperios necesare, conform unui comunicat publicat astăzi pe site-ul ministerului.

"Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu morţi şi răniţi, Ministerul Afacerilor Externe descurajează insistent cetăţenii români, inclusiv reprezentanţii mass-media din România, să se apropie de zonele în care se desfăşoară manifestaţiile de protest, respectiv să participe la orice fel de astfel de acţiuni, riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reţinuţi de forţele de ordine", precizează MAE.

Atenţionarea este valabilă mai ales pentru zonele centrale ale oraşului Kiev (Piaţa Independenţei, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar şi pentru alte localităţi unde au loc manifestaţii.

"Trebuie avut în vedere că oraşul Kiev este greu accesibil deoarece, începând cu 19 februarie 2014, ora 0, accesul în oraş este restricţionat pentru toate mijloacele de transport. Totodată, transportul urban subteran (metroul) este suspendat din data de 18 februarie 2014, ora 16", mai anunţă ministerul.

Conform MAE, cetăţenii români aflaţi în situaţii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgenţă +38093.625.27.14, Consulatului General al României la Cernăuţi, la numărul de urgenţă +38093.270.92.60, şi Consulatului General al României la Odesa, la numărul de urgenţă +38095.541.27.28.

De asemenea, cetăţenii români sunt îndemnaţi să consulte site-ul MAE, secţiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, informaţii actualizate despre Ucraina fiind accesibile direct pe linkul http://www.mae.ro/travel-alerts/24945 .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb