Mai mult de 83% din clienţii Volksbank au acceptat oferta de conversie în lei şi euro

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 august 2015

Mai mult de 83% din clienţii Volksbank au acceptat oferta de conversie în lei şi euro

Mai mult de 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni, au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO şi de Banca Transilvania (BT), informează un comunicat de presă al băncii. Oferta de conversie, desfăşurată pe parcursul a trei luni, a constat în acordarea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau în euro, aplicabilă soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

Avocatul Gheorghe Piperea ne-a declarat că succesul acestui program dovedeşte că a fost luat în seamă de debitori, în condiţiile în care oferta Volksbank putea fi îmbunătăţită, existând încă discuţii în ceea ce priveşte contractele.

"Mulţi dintre clienţi nu prea au avut de ales. Cu siguranţă cei 17% care nu au aderat la program vor cîştiga în instanţă, în câţiva ani", ne-a mai spus avocatul, care este de părere că, după oferta VBRO, toate celelalte bănci trebuie să facă o mişcare pentru că, altfel, se vor afla în ofsaid şi se vor confrunta cu o migraţie a clienţilor către Volksbank.

Domnul Piperea ne-a mai spus: "Succesul programului VBRO ar trebui să fie o lecţie pentru guvernatorul BNR Mugur Isărescu, care spunea tot timpul că negocierile individuale ale clienţilor cu fiecare bancă sunt cele mai bune. Ceea ce a făcut Volksbank a fost o ofertă colectivă, ceea ce arată că există o contradicţie totală cu ceea ce spunea guvernatorul în urmă cu câteva luni".

În cadrul programului, 17.619 de clienţi VBRO, reprezentând 99,54% dintre cei vizaţi, s-au programat pe parcursul campaniei pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO şi BT, iar 95,90% dintre clienţii care au acceptat oferta au ales leul ca monedă de conversie.

În prezent, la Volksbank România se desfăşoară o nouă campanie, prin care datoria aferentă creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, este diminuată cu echivalentul sumelor achitate de aceştia ca şi comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior. Diminuarea datoriei se realizează automat, până la data de 30 septembrie a.c. Soluţia are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienţi ai Volksbank România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. As intreba cati client au rambursat integral dupa conversie creditul si cat va impacta calculele privind tranzactia bt-vbr, adica pretul platit nu a fost pre mare? pt ca dupa reducere clientii au rambursat integral beneficiinde de reducere iar activul preluat s-a diminuat considedrabil.

    1. BT-ul a facut un deal foarte bun prin preluarea Volksbank si acest lucru se va vedea la 31 dec 2015 cand pe consolidate BT o sa atinga un profit de aproximativ 3 miliarde lei si practic va avea o valoare a activului net la nivelul BRD-ului...este posibil ca in 2016 BT-ul sa treaca de BRD si la total active.

      In plus, prin preluarea pierderilor fiscale ale Volksbank, BT-ul nu o sa plateacsa impozit pe profit 2-3 ani. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb