Mai multe persoane au murit şi cel puţin 30 au fost rănite după ce un camion a intrat în mulţime, la Munster, în Germania

Internaţional / 8 aprilie 2018

Ministrul de Interne din landul Rhenania de Nord-Westphalia: "Nimic nu indică pentru moment spre un atentat islamist"

Cel puţin 30 de persoane au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulţime, sâmbătă, în oraşul Munster, din vestul Germaniei. Poliţia a anunţat că au fost semnalate mai multe persoane decedate, conform news.ro.

Autorităţile au anunţat că incidentul a avut loc în apropiere de statuia Kiepenkerl, din centrul vechi al oraşului Munster.

Ministrul de Interne din landul Rhenania de Nord-Westphalia a îndepărtat sâmbătă seara ipoteza unui atentat islamist şi a subliniat că şoferul era german, transmite AFP.

"Nimic nu indică pentru moment că ne confruntăm cu motivaţii islamiste" în acest caz, a declarat presei, la Munster, Herbert Reul, anunţă Agerpres.

Potrivit EFE, oficialul a redus cifra morţilor în incident, de la trei la doi, la care se adaugă autorul atacului.

Anterior, ministerul de Interne german a informat că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa după ce o furgonetă a intrat într-un grup de oameni strânşi pe o terasă dintr-un local central din Munster. În acest bilanţ era inclus şi şoferul vehiculului, care s-a sinucis în interiorul furgonetei, împuşcându-se.

În privinţa numărului răniţilor, din care şase în stare gravă, potrivit poliţiei - ministrul regional de Interne a menţionat că este dificil de oferit o cifră concretă, dar sunt "mulţi".

Principalele media germane l-au identificat pe autorul atacului ca fiind un bărbat de 48 de ani cu probleme psihologice în trecut. Maşina condusă de acesta era înregistrată pe numele său.

Herbert Reul, citat de EFE, a mai spus că trebuie investigat încă de ce a acţionat în acest mod bărbatul şi a respins speculaţiile că ar fi vorba "de un refugiat sau ceva asemănător".

Motivele incidentului rămân neclare şi sunt anchetate, notează dpa, care adaugă că circa 30 de oameni au fost răniţi în atacul din acest oraş, care are o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori. Munster este unul dintre cele mai importante centre universitare din Germania, cu circa 50.000 de studenţi, iar centrul oraşului este împânzit de baruri, restaurante şi instituţii culturale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb