MAI: Poliţiştii au dat amenzi de peste 13 milioane de lei în ultima săptămână

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 5 decembrie 2015

Poliţiştii au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 13 milioane de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 300 de mii de lei, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliţie Monica Dajbog.

În ultima săptămână, în combaterea evaziunii fiscale au fost sesizate 45 de infracţiuni, dintre acestea 13 referindu-se la încălcarea regimului produselor alimentare. S-au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 680.000 de lei, iar valoarea produselor confiscate depăşeşte 71.000 de lei, a afirmat Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă privind rezultatele obţinute în această săptămână de către structurile Ministerului în aplicarea Planului de măsuri "Sărbători de iarnă în siguranţă".

Potrivit MAI, poliţiştii de la rutieră au reţinut în ultimele şapte zile 2.376 de permise de conducere din care 374 pentru depăşirea regimului de viteză şi 335 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Totodată, poliţiştii au sancţionat 12.909 de conducători auto pentru depăşirea vitezei legale, 259 pentru consum de băuturi alcoolice şi 33 pentru lipsa anvelopelor de iarnă. De asemenea, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale administratorilor de drumuri pentru neîndeplinirea obligaţiilor legale.

În domeniul silvic, în ultima săptămână au fost constatate 100 de infracţiuni. Poliţiştii au aplicat 332 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 400.000 de lei şi a fost confiscat material lemnos în valoare de peste 180 de mii de lei. În plus, au fost confiscaţi pomi de Crăciun, transportaţi fără aviz de însoţire valabil, în valoare de peste 20.000 de lei.

În ceea ce priveşte articolele pirotehnice, au fost sesizate 19 infracţiuni pentru care s-au deschis dosare penale, s-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale şi s-au confiscat articole pirotehnice în valoare de 2.379 de lei.

Jandarmeria Montană a intervenit în ajutorul a peste 40 de persoane aflate în situaţii de pericol - turişti rătăciţi pe traseele montane sau persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. Pentru a veni în sprijinul turiştilor care se vor afla în următoarea perioada în staţiunile montane, Jandarmeria a început de vineri instalarea a 50 de panouri de informare şi semnalizare turistică în judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Caraş-Severin, Harghita, Dâmboviţa, Hunedoara, Maramureş, Prahova, Sibiu şi Suceava. Panourile oferă informaţii despre traseele montane şi obiectivele turistice din zonă.

În ultima săptămână, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat peste 10.000 de intervenţii. Dintre acestea, 5.738 au fost intervenţii SMURD, 27 pentru descarcerare, 53 pentru salvarea persoanelor şi 464 de alte tipuri de situaţii de urgenţă, inclusiv pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice. În total, 5.574 de persoane au fost asistate şi 275 salvate de către structurile pentru situaţii de urgenţă.

Pompierii au efectuat 643 de controale şi au identificat 130 de obiective economice care nu deţineau autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 1.179 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 3.500.000 de lei, iar în cazul a şapte obiective economice s-a luat decizia suspendării funcţionării.

La nivelul Poliţiei de Frontieră continuă controalele amănunţite în punctele de trecere, iar la frontiera verde sunt în desfăşurare misiuni de creştere a nivelului de siguranţă, inclusiv pe baza unor planuri comune cu Jandarmeria, aşa cum se întâmpla în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad. Pentru fluidizarea traficului sunt luate măsuri de pregătire a creşterii numărului arterelor de control din punctele de trecere a frontierei şi de suplimentare, după caz, a numărului de poliţişti de frontieră.

MAI a acţionat în ultima săptămână cu peste 26.000 de angajaţi pentru asigurarea misiunilor de ordine publică şi pentru prevenirea faptelor violente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb