Majorare de capital în trepte la "Banca Transilvania"

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 martie 2004

Prima majorare va fi din surse proprii

Acţionarii băncii vor primi acţiuni gratuite şi dreptul să subscrie altele la 3.500 lei/acţiune

Conducerea "Băncii Transilvania" a stabilit în urmă cu două zile strategia băncii pentru anul acesta. Obiectivul prin-cipal al "Băncii Transilvania" pentru anul 2004 este creşterea cotei de piaţă, extinderea şi modernizarea reţelei teritoriale, precum şi dezvoltarea gamei de produse şi servicii. Pentru programul de investiţii este necesară o sumă de 9 milioane de euro. Potrivit strategiei, la sfîrşitul anului 2004, reţeaua teritorială a băncii va cuprinde peste 100 de unităţi, faţă de 75 de sucursale şi agenţii, cîte sînt în prezent. De asemenea, vor fi modernizate 7 dintre cele mai importante sucursale pe care banca le deţine deja, fiind încadrate astfel procesului de standardizare a unităţilor "Băncii Transilvania".

Robert Rekkers, directorul ge-neral al "Băncii Transilvania", a precizat că planul de investiţii propus pentru acest an are la bază accelerarea implementării strategiei stabilite: "Dorim să creştem cota de piaţă mai întîi în Transilvania, unde deţinem o cotă de piaţă semnificativă, dar şi în restul ţării. Prin proiecte speciale aplicate în toate sectoarele, intenţionăm să devenim una dintre cele mai importante bănci din România. Este important ca, pentru a avea rezultate, să investim puternic".

Consiliul de Administraţie a hotărît să supună aprobării AGA programul de investiţii pentru anul 2004. Finanţarea programului de investiţii se va realiza din surse proprii, prin capitalizarea profitului aferent anului 2004, precum şi din surse atrase de la acţionari.

Valoarea majorării capitalului social propusă spre aprobarea AGA este de 364,07 miliarde de lei, din care 266,98 miliarde de lei reprezintă capitalizarea rezervelor constituite din profitul net. În urma acestei majorări, acţionarii băncii vor primi acţiuni gratuite. Restul de 97,08 miliarde de lei va fi atras de la acţionari pentru care banca va emite noi acţiuni la preţul de 3.500 lei/acţiune. Reprezentanţii băncii ne-au de-clarat că prima majorare care va avea loc va fi cea din surse proprii. Pentru ca toţi investitorii să aibă timp să se informeze asupra acestor aspecte, acţiunile băncii au fost suspendate ieri de la tranzacţionare la Bursa de Valori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb