Măntescu: "Dacă reduc programul de lucru la CFR, îi dăm în judecată, câştigăm 99%"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 8 septembrie 2011

Măntescu: "Dacă reduc programul de lucru la CFR, îi dăm în judecată, câştigăm 99%"

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, ieri, că dacă se va reduce programul de lucru cu o zi la CFR SA, ceea ce înseamnă o scădere a veniturilor cu o medie de 28%, sindicatele vor apela la instanţă, având 99% şanse de câştig. Măntescu a precizat că sindicaliştii au fost chemaţi de conducerea SNCFR SA la discuţii privind intenţia de diminuare a programului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, motivând că nu au fonduri pentru a acoperi salariile până la sfârşitul anului, dar sindicatele nu mai sunt de acord cu nicio scădere a veniturilor feroviarilor. "Nu ne-am înţeles cu ei, dacă reduc programul de lucru îi dăm în judecată, pentru că încalcă acordul din contractul de muncă. Vom câştiga 99%, dar vor fi alte cheltuieli de judecată, onorariile avocaţilor", a spus liderul sindical, citat de Mediafax. Măntescu a subliniat că, potrivit legii, nu au voie să oprească lucrul, dar oamenii sunt hotărâţi să recurgă şi la această metodă, după ce la începutul anului le-au scăzut veniturile cu 25%, fiind şi mii de disponibilizări.

"Ei spun că de această reducere vor fi afectaţi doar cei care au un program zilnic de opt ore, personalul TESA, muncitorii, fără a suferi şi cei de la trafic, dar nu mai avem încredere în ei", a spus liderul sindical.

Această măsură ar trebui să intre în vigoare încă din luna septembrie, potrivit conducerii SNCFR SA, a precizat Măntescu.

"Ei ar vrea încă din septembrie să aplice această diminuare. Spun că nu au bani de salarii până la finalul anului, dar ştiau acest lucru de la începutul anului, noi i-au avertizat că nu vor rezolva problema cu disponibilizări şi scăderile veniturilor de la începutul lui 2011. Le-am propus măsuri alternative, dar nu au ţinut cont de ele", a explicat liderul sindical.

Conducerea CFR Marfă a decis, la sfârşitul lunii mai, să se treacă la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducerea corespunzătoare a salariului angajaţilor.

Confederaţia "Cartel Alfa" consideră că această măsură încalcă contractul de muncă valabil în cadrul companiei "CFR Marfă", hotărârea fiind luată fără acordul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, sindicat reprezentativ şi fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu stiu cat sau zbatut sindicatele,ce au lasat in urma se vede,toate drepturile ne-au fost luate

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb