Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că a lansat, astăzi, în consultare publică, primele ghiduri ale solicitantului pentru două apeluri de proiecte care vor fi finanţate prin Programul Tranziţie Justă 2021-2027, potrivit news.ro.
Acestea vor sprijini sectorul antreprenorial productiv mic şi mijlociu, pentru creşterea competitivităţii şi a capacităţii economiilor locale de a genera locuri de muncă durabile, sigure şi cu un nivel de salarizare atractiv.
Ministrul Marcel Boloş a afirmat: "Aceste prime apeluri aduc deja 620 de milioane în economia locală prin două tipuri de granturi care vor sprijini întreprinderile să investească în activităţi productive şi, mai ales, să creeze noi locuri de muncă".
Potrivit unui comunicat de presă transmis, astzăi, de MIPE, prin cele două apeluri de proiecte, IMM-urile din judeţele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş vor avea acces la finanţare în valoare totală de 620,46 milioane de euro pentru crearea de unităţi noi de producţie ori prestări de servicii, pentru extinderea celor existente, dar şi pentru diversificarea produselor şi serviciilor oferite. Proiectele selectate pentru finanţare trebuie să conducă la crearea de noi locuri de muncă, direct legate de investiţia finanţată, care trebuie menţinute pe o perioadă de cel puţin 3 ani după finalizarea investiţiei.
Marcel Boloş a declarat: "Lansăm astăzi în consultare publică primele ghiduri ale solicitantului pentru apelurile naţionale aferente perioadei 2021-2027 şi, poate nu întâmplător, marcăm acest start prin două apeluri finanţate prin Programul Tranziţie Justă. Cele şase judeţe incluse în acest program: Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş se confruntă cu pierderea de locuri de muncă în urma închiderii sau transformării unor activităţi dominante în economia locală, iar investiţiile pe care le putem face în aceste zone, din fonduri europene, reprezintă o gură de oxigen pentru mii de familii din aceste zone. Aceste prime apeluri aduc deja 620 de milioane în economia locală prin două tipuri de granturi care vor sprijini întreprinderile să investească în activităţi productive şi, mai ales, să creeze noi locuri de muncă. Fiecare întreprindere sprijinită, fiecare loc de muncă nou creat îşi multiplică beneficiile în comunitate, pentru că sunt familii întregi care depind de acestea. Până la sfârşitul anului 2023, vor fi deschise toate cele 87 apeluri de proiecte finanţate prin Programul Tranziţie Justă, adică vor fi create peste 11.000 noi locuri de muncă şi vor beneficia de reconversie profesională peste 30.000 de persoane din cele şase judeţe".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2023, 23:15)
PNL a ajuns la 4% . In rest ce sa mai zic ?! Luati-va plavanul voiajor si lasatii in pace pe romani!
2. Moldova cea mai saraca e absenta din nou !
(mesaj trimis de Un liberal în data de 28.04.2023, 12:12)
Galati este un judet activ economic ,are port si industrie navala ,alimentara si piscicola plus industria orizontala ...destul de semnificative . Dar saracia ,depopularea si dezindustrializarea au lovit alte judete ale Moldovei : Vrancea ,Botosani ,Vaslui ,Bacau ...sunt in situatii grele ,unde principalii angajatori au ramas Directia de protectie sociala ,primariile ,scolile si spitalele . Totusi ,sunt constant evitate : La investitiiile in calea ferata ...au fost pasite (s a iaprobat numai Cluj Suceava ) ,Autostrada Moldovei s a aprobat numai dupa proteste si insistentele asociatiei Autostrazii . Si acum ,exact la initiativele concepute de EU ca sa dezvolte regiunile sarace ,sunt pasite exact aceste judete din nou !