Marcel Boloş: "Aceste prime apeluri vor aduce peste 11.000 de locuri noi de muncă în zonele defavorizate"

I.A.
Politică / 27 aprilie 2023

Marcel Boloş: "Aceste prime apeluri vor aduce peste 11.000 de locuri noi de muncă în zonele defavorizate"

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că a lansat, astăzi, în consultare publică, primele ghiduri ale solicitantului pentru două apeluri de proiecte care vor fi finanţate prin Programul Tranziţie Justă 2021-2027, potrivit news.ro.

Acestea vor sprijini sectorul antreprenorial productiv mic şi mijlociu, pentru creşterea competitivităţii şi a capacităţii economiilor locale de a genera locuri de muncă durabile, sigure şi cu un nivel de salarizare atractiv.

Ministrul Marcel Boloş a afirmat: "Aceste prime apeluri aduc deja 620 de milioane în economia locală prin două tipuri de granturi care vor sprijini întreprinderile să investească în activităţi productive şi, mai ales, să creeze noi locuri de muncă".

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astzăi, de MIPE, prin cele două apeluri de proiecte, IMM-urile din judeţele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş vor avea acces la finanţare în valoare totală de 620,46 milioane de euro pentru crearea de unităţi noi de producţie ori prestări de servicii, pentru extinderea celor existente, dar şi pentru diversificarea produselor şi serviciilor oferite. Proiectele selectate pentru finanţare trebuie să conducă la crearea de noi locuri de muncă, direct legate de investiţia finanţată, care trebuie menţinute pe o perioadă de cel puţin 3 ani după finalizarea investiţiei.

Marcel Boloş a declarat: "Lansăm astăzi în consultare publică primele ghiduri ale solicitantului pentru apelurile naţionale aferente perioadei 2021-2027 şi, poate nu întâmplător, marcăm acest start prin două apeluri finanţate prin Programul Tranziţie Justă. Cele şase judeţe incluse în acest program: Gorj, Hunedoara, Dolj, Galaţi, Prahova şi Mureş se confruntă cu pierderea de locuri de muncă în urma închiderii sau transformării unor activităţi dominante în economia locală, iar investiţiile pe care le putem face în aceste zone, din fonduri europene, reprezintă o gură de oxigen pentru mii de familii din aceste zone. Aceste prime apeluri aduc deja 620 de milioane în economia locală prin două tipuri de granturi care vor sprijini întreprinderile să investească în activităţi productive şi, mai ales, să creeze noi locuri de muncă. Fiecare întreprindere sprijinită, fiecare loc de muncă nou creat îşi multiplică beneficiile în comunitate, pentru că sunt familii întregi care depind de acestea. Până la sfârşitul anului 2023, vor fi deschise toate cele 87 apeluri de proiecte finanţate prin Programul Tranziţie Justă, adică vor fi create peste 11.000 noi locuri de muncă şi vor beneficia de reconversie profesională peste 30.000 de persoane din cele şase judeţe".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PNL a ajuns la 4% . In rest ce sa mai zic ?! Luati-va plavanul voiajor si lasatii in pace pe romani!

     

    Galati este un judet activ economic ,are port si industrie navala ,alimentara si piscicola plus industria orizontala ...destul de semnificative . Dar saracia ,depopularea si dezindustrializarea au lovit alte judete ale Moldovei : Vrancea ,Botosani ,Vaslui ,Bacau ...sunt in situatii grele ,unde principalii angajatori au ramas Directia de protectie sociala ,primariile ,scolile si spitalele . Totusi ,sunt constant evitate : La investitiiile in calea ferata ...au fost pasite (s a iaprobat numai Cluj Suceava ) ,Autostrada Moldovei s a aprobat numai dupa proteste si insistentele asociatiei Autostrazii . Si acum ,exact la initiativele concepute de EU ca sa dezvolte regiunile sarace ,sunt pasite exact aceste judete din nou !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb