MARCEL CIOLACU: ''E necesar ca UDMR şi minorităţile naţionale să fie prinse în această construcţie politică alături de PSD şi PNL''

G.U.
Politică / 5 noiembrie 2021

Sursă foto: PSD

Sursă foto: PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este necesar ca UDMR şi minorităţile naţionale să facă parte din preconizata construcţie politică PSD - PNL, discutată în această perioadă, informează Agerpres.

"Cred că e necesar ca UDMR şi minorităţile naţionale să fie prinse în această construcţie politică, pentru că este o construcţie politică şi, cel mai important, să terminăm să vorbim de un guvern de coaliţie, să vorbim de Guvernul României şi de o construcţie politică total separată", a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a punctat că este foarte important ca România să depăşească următoarele luni, până în luna martie anul viitor, întrebat cum vede o guvernare cu PNL pe o perioadă de 7 ani.

"Nu a vorbit nimeni de un mandat de 7 ani, părerea mea este că prioritatea este să vedem ce este de făcut până în februarie, martie şi pe urmă să avem discuţii până la finalizarea acestui mandat, dacă nu vor fi alegeri anticipate. E foarte important să depăşim aceste luni până în martie. Dacă cu toţii realizăm acest lucru, o să iasă ceea ce aşteaptă românii", a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va accepta un premier de la PNL, Ciolacu a replicat: "Iarăşi ducem discuţia într-o zonă care...cred că şi domnul Florin Cîţu a realizat că nu mai poate să fie primul-ministru al României, ceea ce e un lucru foarte important".

Despre acceptarea lui Nicolae Ciucă în calitate de premier, Ciolacu a spus: "Nu am intrat în discuţie...haideţi să stabilim principiile şi pe urmă...".

"Aţi văzut ce am spus şi la IMM-uri. Haideţi să nu pornim la împărţitul ministerele fără să vorbim, în acel moment, de oamenii cei mai capabili să ocupe acele funcţii, fie ei oameni politici sau specialişti, cum este domnul Jianu (Florin Jianu - n.r.), de exemplu. Haideţi să lăsăm lucrurile într-un făgaş normal, aţi văzut ce a însemnat să împarţi portofoliile în fes, fostul guvern s-a împărţit în fes. (...) Dacă acea logică nu a funcţionat, sunt ferm convins că vom găsi dialog cu cei de la PNL dacă ne hotărâm să facem această alianţă să schimbăm această logică. (...) O să continuăm în aceste zile aceste discuţii ", a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a avansat ca posibilitate ca ministerele să fie repartizate în baza algoritmului parlamentar, întrebat dacă ar urma să se împartă la 3, luând în calcul şi UDMR.

"N-avem ce împărţi. Există o cutumă parlamentară care aşează lucrurile în normalitatea lor, funcţiile din Birourile permanente, de exemplu, sunt în funcţie de scorul electoral. O să fac, cu adevărat, o să las eu de la mine şi nu o să fac după scorul din sondajele de opinie", a declarat liderul PSD.

Ciolacu a adăugat, referindu-se şi la situaţia IMM-urilor: "Trebuie găsită o soluţie şi o pârghie directă, dacă noi iarăşi facem după capul politicienilor şi nu includem şi partenerii sociali în discuţii, nu o să iasă un lucru funcţional", a declarat acesta.

Preşedintele PSD a participat vineri la evenimentul "Topul Naţional al firmelor private din România", organizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Astea-s ordinele pe care i le-au transmis securiștii borâturii de la pesede. Iar securiștii, la rândul lor, au primit ordinul de mai sus.

    esti la fel de prost ca si ponta , care dupa 70 % in alegeri s-a dus prima data la udmr . nu puteti respira fara unguri , bicisnicilor ?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb