MARCEL CIOLACU: "Prioritatea numărul unu este ordonanţa cu preţurile materialelor de construcţii"

G.D
Politică / 5 aprilie 2022

Marcel Ciolacu, Lider PSD (Sursa foto: www.facebook.com/ Marcel Ciolacu)

Marcel Ciolacu, Lider PSD (Sursa foto: www.facebook.com/ Marcel Ciolacu)

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că, în opinia sa, prioritară este ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţii, care speră să primească toată avizele şi să fie adoptată săptămâna aceasta de către Guvern, deoarece "toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţii", relatează News.ro.

"Multe dintre măsuri au fost discutate în spaţiul public, cele cu voucherele, vedem la transportatori cum facem reducerea pentru anumite accize şi distribuitori. Toate intră în acest pachet «Sprijinin pentru România». Unele au fost deja convenite în coaliţie. Aproape 17 miliarde lei. Din aceste 17 miliarde lei, 7 miliarde vor fi pe fonduri europene. Să vedem categoric din exerciţiul financiar 2016-2020 cu doi plus unu, unde ştiţi că absorbţia de este de 54% faţă de media europeană care e aproape de 65%", a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi la Parlament.

El a mai spus că vor mai fi discutate nişte aspecte în şedinţa de astăzi a coaliţiei cu privire la măsurile care urmează să fie adoptate de către Executiv.

"Toate aceste lucruri le terminăm de discutat şi astăzi la ora 13.00, rămânând unele pentru perioada următoare. Important este să le luăm cât mai repede. Cea mai importantă ordonanţă în acest moment este ordonanţa cu preţurile la materialele de construcţii. Toată România este blocată la investiţii din cauza acestor scumpiri la materialele de construcţii care nu este datorată vreunei guvernări, ci unui război tembel în Ucraina. Părerea mea, prioritatea unu este această ordonanţă şi trebuie introdusă în şedinţa de Guvern şi măsurile în funcţie de cum sun ordonate. Eu sper ca în această săptămână să primească toate avizele şi să intre. Aţi văzut totuşi flexibilitatea de a face şedinţe de Guvern şi în fiecare zi", a completatat liderul social-democraţilor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Bravo, subventionati si profiturile astronomice din imobiliare!

    totul se face din pix

    Sunt multi politicieni bagati in imobiliare. Subventionati-le profitul prin prima casa si pretul materialelor de constructii. Platesc prostii si prin buget si prin imprumuturi ipotecare la banci. Traiască Republica Socialistă!

    Asta e prioritatea nr 101 ! Pt Romania...pt Ciolacu&imobiliarii care-l sponsorizează e mana cereasca.

    Deja ajungem in comunism. Preturi la energie subventionate, mai un pic mancare subventionata, agricultura subventionata, constructiile subventionate. Mai ramane ceva economie de piata? Sau pune statul pretul fix la orice? Bursa mai avem? Sau renuntam la ea si ne anunta ministerul economiei cat e pretul la actiuni o data pe luna?

    PS: E tare cum e aruncat in carca razboiului inflatia de parca nu incepuse cu mult inainte. Politicienii de peste tot ii multumesc in secret lui Putin ca au acum pe cine sa dea vina. Toti s-au imprumutat in nestire si au pompat bani nemunciti in sistem si in acelasi timp au blocat alti oameni si munceasca si acum: surpriza, e inflatie! Dezastru. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb