O agenţie de informaţii din Marea Britanie caută în mod special recruţi dislexici. Sunt de patru ori mai mulţi stagiari cu această tulburare în cadrul serviciului care se ocupă cu analiză de date, decât la alte agenţii de informaţii, potrivit Digi24
Motivul este chiar simplu. Creierul dislexicilor procesează altfel informaţia. Asta le permite să identifice tipare într-o cantitate mare de informaţii pe care alţii nu le pot sesiza.
De exemplu, Alan Turing, bărbatul care a spart codul Enigma folosit de nazişti, se crede, deşi nu a fost demonstrat niciodată, că era dislexic.
Louise, agent dislexic al GCHQ: Ca analist tehnic, îmi folosesc abilităţile de informatică şi cunoştinţele ca să combat ameninţările la adresa Regatului Unit. Abilităţile care vin din dislexie le folosesc cel mai mult. Pot să văd imaginea de ansamblu. Asta mă ajută să identific tipare pe care colegii mei s-ar putea să nu le vadă. Sunt şi foarte hotărâtă. Dacă e o problemă, nu renunţ uşor. Asta este foarte important pentru meseria mea. Nu îţi reproşează nimeni aici că eşti dislexic. Te susţin foarte mult.