Marea Britanie consideră că sîntem pregătiţi pentru aderare

Mihai Vereha
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2006

Marea Britanie sprijină aderarea ţării noastre la Uniunea Europeană, a ţinut să ne asigure Douglas Alexander, ministrul britanic pentru afaceri europene, la conferinţa pe care a ţinut-o ieri la Bucureşti. Domnia sa a afirmat că ţara pe care o reprezintă doreşte să trimită un semnal foarte puternic care să arate ţărilor UE că România este pregătită pentru aderare. Tocmai pentru a demonstra încrederea pe care o are în ţara noastră, Marea Britanie va aproba tratatul de aderare înainte de raportul de ţară din luna mai. Astăzi acest subiect este pe ordinea de zi în Camera Lorzilor urmînd ca tratatul să primească girul Reginei Marii Britanii.

Douglas Alexander a trecut în revistă unele progrese pe care ţara noastră le-a făcut în domeniul reformei justiţiei şi administraţiei, însă a lăsat să se înţeleagă că în principalele domenii care se referă la legis-laţia comunitară, România mai are multe de recuperat. Aceste domenii sensibile sînt "steguleţele roşii" identificate de Comisia Europeană în raportul din octombrie 2005 şi se referă la agricultură, controlul frontierelor, protecţia mediului şi proprietatea intelectuală.

Ministrul britanic a abordat şi problema corupţiei, în special eliminarea corupţiei instituţionale care trebuie să fie o prioritate majoră pentru Guvernul ţării noastre, spune Douglas Alexander, avînd în vedere fondurile uriaşe pe care România le va primi după aderare.

În ceea ce priveşte ridicarea vizelor pentru cetăţenii români care vor să călătorească în Marea Britanie, Douglas Alexander a declarat că încă se mai poartă negocieri şi că nu se poate pronunţa în această chestiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb