Marea Britanie deblochează o sumă suplimentară de 286 de milioane de lire pentru Afganistan

G.B
Internaţional / 30 martie 2022

Liz Truss (Sursa foto: Twitter)

Liz Truss (Sursa foto: Twitter)

Marea Britanie a promis miercuri o sumă suplimentară de 286 de milioane de lire sterline (338,5 milioane de euro) pentru Afganistan, în ajunul unei conferinţe a donatorilor organizată împreună cu ONU la care obiectivul este de a strânge peste 4 miliarde de dolari, transmite AFP, citată de Agerpres.

Ministrul de externe britanic, Liz Truss, a subliniat într-un comunicat că "noua finanţare va fi distribuită prin intermediul partenerilor ONU şi ONG-uri de încredere" şi "nicio finanţare nu va merge direct la talibani".

Marea Britanie a deblocat deja 286 de milioane de lire pentru Afganistan în anul fiscal 2021-2022, iar potrivit şefei diplomaţiei britanice cu această contribuţie au fost sprijinite până acum peste 60 de spitale, peste 300.000 de persoane au putut beneficia de servicii de sănătate, aproape 4,5 milioane de oameni au primit un ajutor alimentar de urgenţă prin intermediul Programului Alimentar Mondial (PAM) şi alte 6,1 milioane au fost ajutaţi prin intermediul fondului umanitar al ONU pentru Afganistan.

Liz Truss se va angaja în cadrul conferinţei ONU ca răspunsul britanic să pună accent pe educaţia fetelor în Afganistan şi le va cere talibanilor să revină asupra recentei decizii de a interzice accesul fetelor la învăţământ secundar, se arată într-un comunicat al Foreign Office.

Guvernul britanic a fost criticat dur de organizaţiile umanitare, dar şi de opoziţie pentru că a redus suma din buget destinată ajutorului internaţional din cauza pandemiei de COVID-19, precum şi pentru haosul care a marcat evacuarea din Afganistan a cetăţenilor britanici şi a afganilor care au lucrat pentru britanici, după instalarea la putere a talibanilor, vara trecută.

În ianuarie, ONU a anunţat că are nevoie de 4,4 miliarde de dolari din partea statelor donatoare pentru finanţarea necesităţilor umanitare din Afganistan în acest an, cea mai mare sumă solicitată până acum pentru o singură ţară.

ONU estimează că aproximativ 23 de milioane din totalul de 39 de milioane de locuitori din Afganistan se confruntă cu foame acută şi 10 milioane de copii din această ţară au nevoie de ajutor umanitar de urgenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb