Marea Britanie ia în considerare taxarea veniturilor companiilor Facebook şi Google

M.D
Internaţional / 14 martie 2018

Marea Britanie a declarat că analizează taxarea veniturilor companiilor din sectorul Internetului, între care se regăsesc Google şi Facebook, până când reglementările fiscale internaţionale vor fi modificate astfel încăt să răspundă companiilor digitale care îşi transfefră vânzările şi profiturile între jurisdicţii, relatează Reutres.

Philip Hammond, ministrul de finaţe britanic, a declarat, ieri, că a publicat un document ce conţine propuneri pentru taxarea companiilor digitale cu operaţiuni globale, înainte de o întâlnire cu omologii săi din statele membre ale G20, care va avea loc în această săptămână.

"În toamnă am publicat un document privind impozitarea marilor întreprinderi digitale în economia globală şi, astăzi, continuăm cu o publicaţie care explorează soluţiile potenţiale", a declarat Hammond când a prezentat un raport actualizat al finanţelor guvernului.

Marile companii din sectorul Internetului au plătit până acum taxe scăzute în Europa, de obicei prin transferarea vânzărilor în ţări ca Irlanda şi Luxemburg, care au regimuri fiscale avantajoase.

Uniunea Europeană a propus impozitarea giganţilor tehnologici cu 1-5% din venituri, bazate pe ţara unde se află utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene obţinut de Reuters luna trecută.

Potrivit documentului, impozitul ar trebui să se aplice companiilor ce vând anunţuri online direcţionate către utilizatori sau care oferă spaţiu publicitar, cu venituri mai mari de 750 de milioane de euro în întreaga lume şi venituri de cel puţin 10 milioane de euro în UE.

Facebook a plătit în Marea Britanie un impozit de 5,1 milioane de lire sterline (7,09 milioane dolari) în 2016, în creştere modestă de la 4,2 milioane de lire în 2015. Compania a obţinut în 2016 venituri de 842 de milioane de lire în Marea Britanie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb