Marea Britanie a declarat că analizează taxarea veniturilor companiilor din sectorul Internetului, între care se regăsesc Google şi Facebook, până când reglementările fiscale internaţionale vor fi modificate astfel încăt să răspundă companiilor digitale care îşi transfefră vânzările şi profiturile între jurisdicţii, relatează Reutres.
Philip Hammond, ministrul de finaţe britanic, a declarat, ieri, că a publicat un document ce conţine propuneri pentru taxarea companiilor digitale cu operaţiuni globale, înainte de o întâlnire cu omologii săi din statele membre ale G20, care va avea loc în această săptămână.
"În toamnă am publicat un document privind impozitarea marilor întreprinderi digitale în economia globală şi, astăzi, continuăm cu o publicaţie care explorează soluţiile potenţiale", a declarat Hammond când a prezentat un raport actualizat al finanţelor guvernului.
Marile companii din sectorul Internetului au plătit până acum taxe scăzute în Europa, de obicei prin transferarea vânzărilor în ţări ca Irlanda şi Luxemburg, care au regimuri fiscale avantajoase.
Uniunea Europeană a propus impozitarea giganţilor tehnologici cu 1-5% din venituri, bazate pe ţara unde se află utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene obţinut de Reuters luna trecută.
Potrivit documentului, impozitul ar trebui să se aplice companiilor ce vând anunţuri online direcţionate către utilizatori sau care oferă spaţiu publicitar, cu venituri mai mari de 750 de milioane de euro în întreaga lume şi venituri de cel puţin 10 milioane de euro în UE.
Facebook a plătit în Marea Britanie un impozit de 5,1 milioane de lire sterline (7,09 milioane dolari) în 2016, în creştere modestă de la 4,2 milioane de lire în 2015. Compania a obţinut în 2016 venituri de 842 de milioane de lire în Marea Britanie.