Maria Grapini: Statul este interesat doar să buzunărească IMM-urile, nu să le ajute să creeze venit pentru viitor

A.D.
Ziarul BURSA #Politică / 15 aprilie 2009

Vicepreşedintele PC Maria Grapini a declarat ieri că Partidul Conservator apreciază ca foarte grav faptul că Ministrul Finanţelor nu a definitivat încă, în acest moment, după trecerea unui trimestru din anul 2009, politica fiscală pentru cel puţin doi ani, 2009-2010. "Rezultatele trimestrului I au fost afectate nu atât de criza economică, cât mai ales de lipsa de acţiune a Ministrului Finanţelor, care nu a conceput politici fiscale care sa ţină cont atât de politica monetară a BNR, cât şi de situaţia concretă a economiei româ­neşti", spune vicepreşedintele conservator.

Preşedintele filialei Timiş a conservatorilor a mai precizat că reprezentanţii PC solicită ministerului de Finanţe să îşi asume trei priorităţi pentru politica fiscală: aplicarea neimpozitării profitului reinvestit începând din trimestrul al II-lea al anului 2009, achitarea urgentă a tuturor datoriilor statului faţă de companii şi reducerea contribuţiilor la bugetul de stat cu 50% pentru fiecare loc de muncă creat.

"În plus, Partidul Conservator mai susţine rezolvarea urgentă a procedurii de rambursare a TVA pentru a elibera lichidităţile de care au nevoie firmele, deducerea cheltuielilor de cercetare-dezvoltare de produse indus­triale, deducerea cheltuielilor cu investiţiile în reabilitarea clădirilor şi modernizarea lor; stimularea investiţiilor în parcuri industriale, acordarea de credite cu dobânda egală cu media dobânzilor în UE, IMM-urilor prin băncile statului (CEC, Eximbank), recalcularea redevenţelor, pentru atragerea de surse la buget şi excluderea impozitului forfetar pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 50.000 lei şi reducerea în semestrul al II-lea a costului forţei de muncă cu 3 puncte procentual", spune Maria Grapini.

Aceasta spune că PC a prezentat, pentru programul de guvernare, măsuri care să ofere IMM-urilor posibilitatea de dezvoltare, dar din păcate, actualul ministru de Finanţe, Gheorghe Pogea, face aceeaşi greşeală ca şi Varujan Vosganian - "în loc să ajute IMM-urile să respire, le pune perna pe faţă".

Grapini consideră că afirmaţia ministrului Finanţelor privind aplicarea impozitului forfetar ("Cine nu are 500 de euro să plătească, să închidă"), este neprofesionistă, iresponsabilă, arogantă şi periculoasă.

"Afirmând că nu este interesat ca să supravieţuiască cât mai multe firme, ministrul de Finanţe arată că nu are habar că aceste firme - chiar cu profit zero - aduc alte surse la buget prin taxe şi impozite pe salarii, TVA pe materii prime şi produse, etc, şi neconsumând fond de şomaj cu oameni pe care i-ar da afară. Astfel de informaţii arată amatorism şi superficialitate şi impun de urgenţă dezbaterea publică a Codului fiscal şi a întregii politici fiscale", a conchis Maria Grapini.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. IN FINE GRAPINI TRANSMITE UN MESAJ NEAROGANDU-SI O FUNCTIE DIN CARE A FOST SCHIMBATA LA CIRCA 2 SAPTAMANI DUPA CE A FOST NUMITA VP AL PC: CEA DE PRESEDINTE DE PATRONAT. DIN PACATE, CONTINUA IN MOD FALS SA SE PREZINTE CA FIIND IN CONTINUARE DETINATOARE A FUNCTIEI RESPECTIVE, DUPA CUM II CONVINE. FATA DE AIURELILE ECONOMICE PE CARE LE DEBITEAZA IN ARTICOL (PACAT DE SPATIUL TIPOGRAFIC) ESTE UN LUCRU BUN CA NU LE-A DEBITAT AROGANDU-SI DREPTUL DE A VORBI IN NUMELE PATRONATELOR DIN INDUSTRIA TEXTILA CA PRESEDINTE DE PATRONAT, ASA CUM O FACE DE MULTE ORI, DESI IN FAPT NU A RAMAS DECAT UN SIMPLU MEMBRU. STATUTUL UGIR-1903 INTERZICE OCUPAREA DE FUNCTII DE CONDUCERE IN CADRUL PATRONATELOR DE CATRE PERSOANE ALESE IN FUNCTII POLITICE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb