Maria Vlas - 7 ani de închisoare în dosarul FNA

Ziarul BURSA #Politică / 24 martie 2006

Ioana Maria Vlas, fost preşedinte al SC SOV Invest SA, a fost condamnată, în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Acumulare (FNA), la şapte ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei. Ioana Maria Vlas se află în stare de arest din 14 octombrie 2003. De asemenea Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Nicolae Popa la două pedepse cu închisoarea, cea mai mare fiind de 18 ani.

În cazul acestuia magistraţii au hotărît interzicerea unor drepturi civile pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei. Nicolae Popa a fost judecat în lipsă. El este dat în urmărire prin Interpol, iar magistraţii au dispus arestarea sa imediat ce va intra pe teritoriul României. Cel de-al treilea condamnat în dosarul FNA este Gavril Bătrîn, care a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Singura prezentă în faţa instanţei a fost Ioana maria Vlas, care după aflarea sentinţei a spus: "Vă mulţumesc".

Cei trei au primit sentinţe şi în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), în luna octombrie 2005. Tribunalul Bucureşti a mai hotărît ca Nicolae Popa şi Ioana Maria Vlas să restituie suma de 40 miliarde lei vechi în solidar cu părţile responsabile civilmente - SC SOV Invest SA, Banca Comercială "Ion Ţiriac", CEC, SVM Gelsor SA, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) - către cei 13.200 de investitori la Fondul Naţional de Acumulare, reprezentaţi prin Asociaţia Naţională a Investitorilor FNA, şi către statul român, reprezentat prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare Bucureşti. Magistraţii au mai decis ca SC SOV Invest SA să plătească 15 milioane lei vechi cheltuieli de judecată şi 3 milioane lei vechi onorariul avocatului. Tribunalul Bucureşti a mai dispus restituirea comisioanelor încasate de SOV Invest SA, Banca Comercială "Ion Ţiriac", CNVM către Asociaţia Naţională a Investitorilor FNA.

Tribunalul a anulat convenţia încheiată între CEC SA şi SOV Invest, deoarece CEC-ul nu a respectat regulamentul de funcţionare al Fondului şi prospectul de ofertă publică. Totodată, magistraţii au respins ca neîntemeiate cererile de scoatere din această cauză ca părţi responsabile civilmente a Băncii Comerciale "Ion Ţiriac", CNVM şi CEC SA. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, ea putînd fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb