Mariana Rarinca, reţinută pentru şantajarea Liviei Stanciu, şefa ICCJ

A.C.
Anticorupţie / 10 iunie 2014

Update 21:44 Rarinca, arestată pentru că ar fi şantajat-o pe judecătoarea Stanciu

Mariana Rarinca, femeia care ar fi şantajat-o pe judecătoarea Livia Stanciu, cerându-i 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost arestată preventiv, printr-o decizie luată marţi seară de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie, transmit sursele de presă.

Hotărârea tribunalului nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

---

Procurorii din cadrul DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore (începând de azi de la ora 03:40), pentru şantajarea şefei ICCJ, a inculpatei Mariana Rarinca, se arată într-o comunicare DNA.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că în perioada aprilie 2014 - 03.06.2014, inculpata Mariana Rarinca a ameninţat persoana vătămată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul dobândirii pentru sine a sumei de 20.000 de euro.

Rarinca a ameninţat-o pe Stanciu cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile.

"În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică", potrivit DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, în data de 10 iunie 2014, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Observ ca este achetata d-na respectiva pentru santaj. Dar are inscrisuri si alte mijloace de proba. Deci, sa le vedem, nu? Sincer, nu ne intereseaza prea mult santajul acestei doamne, decat in masura in care d-na Stanciu, sefa ICCJ, ar fi ofiter sub acoperire si ar trebui neaparat protejata de SRI contra santajului. Dar daca santajul are la baza realitati, atunci inseamna ca protectia este la randul ei penala, nu? Pt.ca se apara o sefa a ICCJ a carei vinovatie se poate dovedi cu inscrisuri si alte mijloace de proba. Deci, totul devine o lupta a SRI si Parchetului de a ascunde aceste mijloace de proba si inscrisuri. Pentru ca pana la urma, santajista este anchetata, insa ea nu prea are importanta publica decat in masura in care inscrisurile si mijloacele de proba de care vorbeste sunt false si doar pot striga imaginea unei persoane. Dar daca persoana respectiva nu ar fi fost vinovata de acest lucru, ar fi putut ulterior sa probeze contrariul, cu calm si intelepciune, atacand in justitie pe tanti santajista, cerand chiar si daune, si daca avea dreptate, le-ar fi castigat. Din acest joc nu exista decat un singur castigator, victiva santajata, bineinteles daca santajatul era victima. Daca se dovedea ca nu era victima ci chiar vinovata de ceva, atunci victima n-ar mai fi avut dreptate si ar fi picat din pozitie. Se pare ca SRI si DNA este foarte interesata ca aceasta persoana sa nu cada din functie. Asta-i tot ce tragem drept concluzie. Nu de alta, insa santajista ar fi trebuit sa trimita inscrisurile si mijloacele de proba la DNA direct, fara a se lacomi si la bani. Dar oare nu toti incercam sa facem rost de bani? Lasand acest viciu universal la o parte, trebuie totusi sa ne intrebam, oare n-ar trebui facuta o ancheta si asupra inscrisurilor si mijloacelor de proba despre care vorbea tanti santajista? Sau totul e un teatru doar pentru a o ridica mai sus pe tanti sefa ICCJ? Ce simple sunt toate astea, numai cineva intelept sa le trateze si sa le urmeze si s-ar strecura putin societatea noastra in 2-3 ani. Dar asa, nu se vede treaba decat ca se duce o lupta imensa pentru protectia anumitor persoane, fie ele acoperite, neacoperite sau doar chemate periodic sa dea rapoarte de lucru la SRI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb