Mario Draghi deplânge ineficacitatea "dialogului" cu Vladimir Putin, care nu opreşte "oroarea" din Ucraina

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 17 aprilie 2022

Mario Draghi

Mario Draghi

Şeful guvernului italian, Mario Draghi, a deplâns astăzi aparenta ineficacitate a "dialogului" cu preşedintele rus Vladimir Putin, constatând că aceste contacte nu opresc "oroarea" care continuă în Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Încep să cred că cei care spun «este inutil să discutaţi cu el, pierdeţi timpul» au dreptate", a declarat Mario Draghi într-un interviu pentru cotidianul Il Corriere della Sera, publicat astăzi.

"L-am apărat mereu pe (preşedintele francez Emmanuel) Macron şi continui să spun că, în calitate de actual preşedinte al UE, el are dreptate să încerce toate căile de dialog posibil. Însă eu am impresia că oroarea războiului cu al său carnagiu, cu ceea ce ei le-au făcut copiilor şi femeilor, este complet independent de declaraţii şi de apeluri telefonice" între Kremlin şi puterile străine, a adăugat Draghi.

"Până acum, obiectivul lui (Vladimir) Putin nu a fost căutarea păcii, ci tentativa de a spulbera rezistenţa ucraineană, de a ocupa ţara şi de a o preda unui guvern prieten", a mai spus Draghi, dând asigurări că Italia rămâne "apropiată de prietenii săi ucraineni".

Mărturisind că la începutul conflictului s-a gândit că "o victorie a Rusiei este probabilă", Draghi a adus un omagiu "rezistenţei ucrainene eroice".

"Ceea ce ne aşteaptă este un război de rezistenţă, o violenţă prelungită, cu distrugeri care vor continua. Nimic nu arată că poporul ucrainean poate să accepte ocupaţia rusă", a adăugat Draghi.

Aceste declaraţii intervin în condiţiile în care Italia a anunţat redeschiderea ambasadei sale de la Kiev, începând de mâine.

Mario Draghi a mai reafirmat necesitatea de a livra arme ucrainenilor. Dacă "sancţiunile sunt esenţiale pentru a slăbi agresorul, ele nu pot opri trupele pe termen scurt. Pentru a face aceasta, ucrainenii trebuie ajutaţi direct şi aceasta este ceea ce facem noi. A nu o face ar însemna să le spunem: capitulaţi, acceptaţi sclavia şi supunerea - un mesaj contrar valorilor noastre europene de solidaritate", a subliniat el.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Valorile tale europene trebuiau sa te impiedice pe tine Draghi sa obligi pe italieni sa se injecteze cu un produs medical experimental, incalcand multe tratate internationale si drepturi ale omului.

    Valorile tale europene trebuiau sa te puna sa sanctionezi Ucraina pentru crimele de razboi din Donbas in perioada 2014-2021. Biroul ONU pentru drepturi ale omului publica in 2020 articolul "10 facts about the humanitarian crisis in Ukraine" si ca peste 10 000 de civili au fost ucisi sau raniti si peste 1.4 milioane au emigrat fiind inregistrati oficial. 

    1. Ce bine o duceau inainte de 2014 dar a venit fratele mare si le-a adus lumina.

    Valorile europene nu sunt valorile rusesti. Nu mai comparati mentalitatea rusa cu cea europeana, Bai cata lipsa de cultura elementara la politicienii europeni.

    1. Daca tot le ai cu cultura elementara pe partea cu rusii nu poti sa enumeri valorile rusesti?

    Alt escroc . Dupa a i-a injectat pe Italieni ca pe sobolani..fara discernamant , excrocul acesta este responsabil sau copartas la inflatia din UE . Ani trecuti facnd porcarii cat se poate de criminale. Cu acesti indivizi ( ca si noua sefa BCE) o sa ne prabusim in abisul Marelui Reset. Sa speram ca tot ce gandesc acesti banditi se va intoarce impotriva lor si a si a ideilor lor.

    Ma gandesc ca probabil Putin nu se va opri pana nu rezolva problema cu cei din batalionul Azov. Apoi va sta si la discutii! Desi la inceput ii compatimeam pe ucrainieni, pe masura ce apar informatii OFICIALE despre ce au facut in 2014 precum si informatiile despre faptul ca membrii ai guvernului din Ucraina , au orientari de natura nazista incep sa imi pun semne de intrebare despre actiune lui Putin. Si ma intreb de ce armata(?) ucraineana nu a aparat orasele din afara lor si nu din interior? Si palestinienii mai trag rachete din curtile scolilor si gradinitelor asupra Israelului , iar cand sunt bombardati acuza Israelul ca au bombardat tinte civile! Iar atunci nu auzi critici la adresa lor( SUA tace chitic...). Ce este adevarat si ce nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb