MARIUS BUDĂI: ''PNRR se poate negocia şi se va negocia în momentul în care coaliţia va lua decizia''

G.U.
Politică / 7 februarie 2022

''PNRR se poate negocia şi se va negocia în momentul în care coaliţia va lua decizia''

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat astăzi că jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt în grafic şi vor fi implementate, adăugând că PNRR se va renegocia în momentul în care coaliţia de guvernare va lua această decizie, conform Agerpres.

Budăi a fost întrebat care este stadiul îndeplinirii celor două jaloane din PNRR, în contextul în care a primit un sfat de la Florin Cîţu - să vorbească mai puţin şi să facă mai mult. "Din câte am văzut, nu îmi era sfatul adresat mie. Răspunsul care contează cel mai mult este că suntem extrem de determinaţi să implementăm PNRR, iar jaloanele sunt în grafic, vor fi implementate", a spus ministrul, la Palatul Parlamentului.

La întrebarea dacă mai crede că PNRR poate fi optimizat, modificat, ministrul Muncii a spus: "Cu siguranţă. Se poate negocia şi se va negocia în momentul în care coaliţia va lua decizia. (...) Regulamentul de implementare al PNRR la nivel european prevede posiblitatea de discutare pe aspecte sau chiar integral a PNRR. Noi nu ne dorim să discutăm PNRR integral. Am spus cu toţii că suntem extrem de determinaţi să implementăm PNRR. Când va lua decizia politică coaliţia şi grupul de lucru din cadrul coaliţiei, vom negocia".

Budăi a menţionat că o majorare a pensiilor în acest an "este o dorinţă la care lucrăm cu toţii", adăugând că se face o analiză, iar în momentul când se va lua o decizie va fi comunicată.

Cele mai importante dintre cele 24 de jaloane din PNRR care trebuie îndeplinite până la 31 martie sunt legislaţia privind Pilonul II de pensii şi legea salarizării, a declarat, luni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, care a adăugat că România riscă să piardă bani în situaţia în care acestea nu sunt realizate.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. poate gasiti un Ministru al Muncii care sa se ocupe de munca si de drepturile celor ce mai si muncesc in tara asta , sa nu fie obsedat 24/7 si agitat ca apa plata ce se vrea sifon in favoarea celor iesiti din ""campul muncii""...totusi ....poate ne scapati de el sa nu ne pensionam toti pe caz de boala ...infiintati pentru el Ministerul Pensiei ca nu e frumos sa-i spuneti Ministerul Pensionarilor ca nici Ministerul Muncii nu e Ministerul Muncitorilor sau al celor ce muncesc ci al celor ce doar cred, gandesc si povestesc

    la tembelizor ce frumos e sa ai o speranta si sa mori imediat dupa 70 de ani impacat ca iti arata ei luminita doar in lumanarea din mana lor fara drept de semnatura. 

    Cat vreme la putere sunt cei care au tras sforile si si-au indreptat miliardele pe strada lor, nu o sa puteti face nimic. Credeti ca ei nu stiu ce se va intampla daca intelegerile cad. De unde sa restituie ouale. Si cine stie pana unde ajunge mizeria ce s-a facut cand s-a negociat.

    Teama de o renegociere corecta ii inspaimanta si tin cu dintii de PN...asa cum l-au aranjat.  

    vreodata se va infiinta (si trebuie sa se infiinteze) premiul pt. prostie, acesta se va numi Premiul Budai!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb