MARIUS BUDĂI: "Vom face o rectificare de buget imediat"

S.B.
Politică / 22 noiembrie 2021

"Vom face o rectificare de buget imediat"

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi, susţinut de PSD pentru a prelua din nou acest portofoliu, a reiterat că pensiile vor fi majorate cu zece procente începând cu 1 ianuarie, Budăi precizând că acest aspect a fost discutat şi luni seară, informează news.ro.

El a susţinut că a discutat deja cu premierul desemnat şi cu viitorul ministru al Finanţelor despre o rectificare bugetară care să asigure plata pensiilor până la finalul acestui an. "Deranjant este de ce astăzi a ieşit doamna ministru cu astfel de declaraţii şi nu a ieşit în timp util să solicite aceşti bani", a afirmat Budăi, referindu-se la declaraţiile Ralucăi Turcan.

"Vă asigur că în momentul în care se va învesti Guvernul voi solicita, dacă voi fi ministru, în prima zi, execuţia bugetară. Am purtat deja o discuţie preliminară cu ministrul de Finanţe desemnat şi cu premierul desemnat şi vom face o rectificare de buget imediat, astfel încât pensionarii să nu sufere dacă situaţia este aşa de grea cum spune doamna ministru, pentru că eu nu am acum cifrele oficiale în faţă", a afirmat Marius Budăi, luni seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

El a catalogat drept "deranjant" faptul că actualul deţinător al portofoliului, Raluca Turcan, nu a anunţat mai devreme situaţia privind fondurile pentru pensii.

"Deranjant este de ce astăzi a ieşit doamna ministru cu astfel de declaraţii şi nu a ieşit în timp util să solicite aceşti bani. (...) E şi mai condamnabilă această e declaraţie cu cât te joci cu sănătatea părinţilor şi bunicilor noştri. Nu au nevoie pensionarii de aşa ceva şi îi asigurăm că vom face tot posibilul să nu fie nicio problemă", a susţinut el.

În ceea ce priveşte majorarea pensiilor, Budăi a arătat că "se merge aşa cum am scris în programul de guvernare", cu o majorare de zece procente de la 1 ianuarie anul viitor.

"E asumată, s-a discutat şi în seara aceasta, se merge aşa cum am scris în programul de guvernare. Zece la sută cu alocaţiile, cu tot, exact ce am spus acolo, se merge aşa cum am prezentat public în programul de guvernare. De la 1 ianuarie", a adăugat Marius Budăi.

Întrebat dacă va continua procesul de digitalizare a pensiilor, ministrul desemnat a afirmat că va cere "o informare la zi", va merge în teritoriu, la Casele de Pensii şi atunci când va lua o decizie o va transmite public.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, colegilor de partid un mesaj extrem de dur legat de negocierile pentru guvern şi de atitudinea preşedintelui partidului Florin Cîţu, pe care l-a acuzat că spune minciuni şi căruia i-a cerut să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. "E puţin spus că s-a negociat în genunchi", consideră Turcan.

"Florin, eşti dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook", i-a transmis Turcan lui Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. psd-ul miroase urat, a imprumuturi imposibil de sustinut, a inflatie si criza

    1. Domnule BUDAI. Nu le spuneti domnule la PROSTII astia care au Guvernat pana acum cum o sa procedati ca sa nu lasati parintii si bunici nostri fara pensii,pentru ca ei fiind niste HOTI PROSTI au FURAT BANII IMPRUMUTATI pe spinarea romanilor pe care iau si depus prin cele strainatati.Cand ajungeti la Minister,faceti un AUDIT impreuna cu Ministrul Finantelor si descoperiti cine a furat banii,unde i-a dus si apoi mariti pensiile batranilor macar sa traiasca si ei linistiti anii pe care ii mai au de trait,iar pe HOTI,la PUSCARIE cu ei.!

    Se trezește la vaccinare obligatorie cu diverse obiecte contondente cu viteza supersonica! Sau când poporul se transforma in franctirori!

    Da ma strategule. Vizionarule. Ganditorule. Inteligentule tu. Ca doar nu degeaba ai luat bacul la 36 de ani. Ai aprofundat. Parca sofer ai fost pana la frageda varsta cand ai luat bacul. Stai linistit si Spinoza a slefuit lentile in tinerete. Spinoza, ma. Filozoful. Asa vezi? Tu si el. Super!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb