MARIUS DUNCA, PREŞEDINTELE PSD BRAŞOV, CANDIDAT PENTRU SENAT: "Guvernul Cioloş se raportează la dorinţele grupurilor de interese străine"

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 noiembrie 2016

"Guvernul Cioloş se raportează la dorinţele grupurilor de interese străine"

"Relaţia client - bancă trebuie să fie una de egalitate"

"Băncile şi Cioloş se folosesc de CCR ca să-şi atingă scopurile împotriva românilor"

"Cei cu credite în CHF se chinuie să îşi ducă traiul de pe o zi pe alta din cauza lui Cioloş şi a simpatiei sale pentru bănci. Este revoltător!"

"Nu voi accepta ca vreun consumator să fie batjocorit sau privat de drepturi"

"Este strict necesară o resetare a clasei politice"

Guvernul Cioloş se raportează la dorinţele grupurilor de interese străine, este de părere Marius Alexandru Dunca, preşedintele PSD Braşov, candidat pentru funcţia de senator. Domnia sa şi-a propus să-şi continue obiectivele pe care le avea în calitate de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), considerând, de asemenea, că este necesară o resetare a clasei politice.

Marius Dunca ne-a vorbit, cu amabilitate, într-un interviu, despre obiectivele sale pe care doreşte să le îndeplinească dacă va obţine mandatul de senator al Braşovului.

Reporter: Ce v-aţi propus să realizaţi dacă veţi obţine mandatul de senator pentru care candidaţi?

Marius Dunca: Proiectul meu de suflet şi cea mai mare dorinţă a mea este ca fiecare român să îşi iubească ţara, să fie mândru de patria mamă şi să nu mai fim dezbinaţi. Pare idealist, însă este singura modalitate prin care putem evolua ca naţiune, prin care putem să redăm gloria şi încrederea României şi a românilor. Nu sunt vorbe goale, venim în faţa alegătorilor cu un amplu program de guvernare, cu măsuri concrete care vor creşte clasa de mijloc, vor consolida economia românească, vor conferi românilor un nivel de trai decent şi vor garanta un viitor aici, acasă pentru fiecare român. Faptele, cifrele şi rezultatele din guvernarea PSD 2012 - 2015 (Guvern din care am făcut parte) vorbesc de la sine.

Merg în Parlament pentru că îmi doresc să avem legi clare, echitabile şi care să le garanteze tuturor românilor că drepturile lor fundamentale şi esenţiale nu sunt încălcate. În perioada în care am fost preşedinte ANPC m-am confruntat, deseori, cu faptul că legile nu sunt suficient de clare, că nu ne ajutau să le asigurăm consumatorilor protecţia de care aveau nevoie şi la care au dreptul. Ca reprezentanţi ai cetăţenilor trebuie să luptăm ca drepturile acestora să fie respectate în fiecare aspect al vieţii. Avem obligaţia morală să ne facem datoria, să nu dezamăgim şi să le redăm încrederea românilor în clasa politică, în cei pe care îi legitimează prin vot.

Îmi doresc să transformăm judeţul Braşov în nucleul creşterii economiei româneşti. Vreau să îl reindustrializăm, să avem forţă de muncă înalt calificată, răsplătită pe măsură, să eliminăm toate discrepanţele existente între zonele judeţului şi să fim punctul de pornire pentru a lansa, la nivel naţional, proiectul "Hrană sănătoasă, autentic românească".

Reporter: Cum caracterizaţi programele electorale ale celor două partide principale?

Marius Dunca: Bănuiesc că vă referiţi la PSD şi PNL. Într-adevăr, PSD vine în faţa alegătorilor cu un amplu program al cărui principal obiectiv este creşterea clasei de mijloc. Este un program ancorat la realităţile şi nevoile fiecărui român. PSD a lucrat luni de zile, cu specialişti din fiecare domeniu, la acest program şi fiecare măsură este prevăzută cu termen de implementare, precum şi cu sursa bugetului necesar. Sunt măsuri viabile, strict necesare pentru dezvoltarea ţării şi pentru progres.

În ceea ce priveşte PNL, nu am ce să spun pentru că ei nu se obosesc să vină în faţa românilor cu un program, ei recurg la atacuri la persoană şi la circ, ceea ce denotă lipsa de respect pe care o au pentru români.

Reporter: Ce parere aveţi despre clasa politică actuală?

Marius Dunca: Este strict necesară o resetare a clasei politice, o înnoire a sa. Cetăţenii au nevoie de politicieni responsabili, profesionişti, cu dragoste de ţară şi respect pentru cetăţeni. Să nu mai căutăm vinovaţi, să nu ne mai raportăm la trecut! Trebuie să privim spre viitor, să construim societatea pe care ne-o dorim cu toţii, să punem în centrul preocupărilor cetăţeanul şi să generăm progresul care să ne asigure că nu vor mai exista generaţii de sacrificiu.

Reporter: Care este opinia dumneavoastră despre guvernarea Cioloş şi despre cabinetul sau?

Marius Dunca: Din punctul meu de vedere, guvernarea tehnocrată este guvernarea cu zero rezultate. Realizările acestui Guvern lipsesc cu desăvârşire. Este un Guvern care se raportează la dorinţele grupurilor de interese străine, care execută ceea ce vrea Bruxelles şi care împovărează, în fiecare zi, românii. Cioloş urmăreşte dezbinarea românilor, nu reprezintă pe nimeni, deoarece niciun membru al cabinetului său nu este legitimat prin voturile românilor.

Reporter: Care sunt legile ce ar trebui să fie aprobate de urgenţă, în opinia dumneavoastră?

Marius Dunca: În primul rând, trebuie promulgate următoarele legi (momentan contestate la CCR de către Iohannis şi Cioloş): legea conversiei creditelor în CHF, legea eliminării celor 102 taxe (printre care taxa auto) şi legea creşterii salariilor din sănătate şi învăţământ. Românii au nevoie ca aceste legi să îşi producă efectele, nu mai pot fi batjocoriţi!

Reporter: Cum vedeţi evoluţia sistemului bancar din ţara noastră?

Marius Dunca: Sistemul bancar din România trebuie să se maturizeze, să înţeleagă că România nu este o ţară bananieră care să fie înrobită. Clientul (consumatorul) trebuie să fie respectat prin contracte fără clauze abuzive, prin transparenţă, corectitudine şi echitate. Relaţia client - bancă trebuie să fie o relaţie de egalitate, cu echilibru pentru fiecare parte în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile. Lucrurile încep să se îndrepte încet, încet, însă consider că sunt strict necesare legi clare în concordanţă cu realităţile de pe piaţă.

Reporter: Cum apreciaţi deciziile CCR în legatură cu Legea dării în plată şi cu Legea conversiei?

Marius Dunca: Curtea Constituţională are rolul său extrem de important şi necesar. Din păcate, băncile şi Cioloş au ajuns să se folosească de CCR pentru a-şi atinge scopurile împotriva românilor. Mă bucur că în ceea ce priveşte legea dării în plată lucrurile se mişcă şi legea îşi produce efectele. Legea conversiei este blocată şi, din păcate, românii cu credite în CHF sunt nevoiţi să se chinuie să supravieţuiască, să îşi ducă traiul de pe o zi pe alta din cauza lui Cioloş şi a simpatiei sale pentru bănci. Este revoltător!

Reporter: Care sunt principalele obiective ce ar trebui îndeplinite pentru a înregistra o evoluţie pozitivă a economiei?

Marius Dunca: După cum bine ştiţi, România este pe un trend continuu de creştere economică datorită măsurilor luate în perioada 2012 - 2015. Însă românii trebuie să resimtă această creştere economică în propriul buzunar. Programul PSD prevede numeroase măsuri, care, coroborate cu o buna atragere a fondurilor europene şi cu înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, conduc la o evoluţie economică pozitivă atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru fiecare cetăţean.

Reporter: Aţi menţionat legea care elimină cele 102 taxe. De ce este atât de importantă această reglementare?

Marius Dunca: Eliminarea celor 102 taxe este o normalitate şi o necesitate. Fiecare român pierde în fiecare an zeci de ore la cozi pentru a achita cele 102 taxe nefiscale care ar trebui eliminate. Specialiştii apreciază că 90% din timpul petrecut de cetăţeni pentru a achita taxe şi impozite era ocupat tocmai de aceste taxe. Prin decizia de a contesta la CCR această lege, Klaus Iohannis îi umileşte pe români.

Partidul Social Democrat a propus în Parlament această lege pentru a veni în ajutorul românilor şi firmelor româneşti care se confruntă zilnic cu o birocraţie excesivă. Am demonstrat cu cifre şi calcule precise că această lege este sustenabilă din punct de vedere bugetar. Mai mult, legea a fost votată în Parlament cu o largă majoritate, de către toate partidele, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor, prin reprezentanţii lor, o susţin.

Reporter: Cum vedeţi evoluţia fiscalităţii noastre, în general?

Marius Dunca: Nivelul de fiscalitate din România este destul de ridicat şi pune piedici oricărui român care vrea să îşi facă un viitor aici, acasă. Trebuie să reducem fiscalitatea şi să găsim soluţiile optime pentru a avea un echilibru în ceea ce priveşte statul, mediul de afaceri şi cetăţeanul. PSD îşi propune implementarea relaxării fiscale printr-un set de măsuri atent analizat şi în conformitate cu necesităţile economice de astăzi. Spre exemplu, am redus TVA de la 24% la 20%, îl vom reduce până la 18%; nu vom mai impozita veniturile mai mici de 2.000 de lei, nu vom mai impozita dividendele şi vom adopta multe alte măsuri menite pentru dezvoltarea clasei de mijloc.

Reporter: Ce părere aveţi despre nivelul colectării taxelor şi impozitelor?

Marius Dunca: ANAF a fost reformată în ultimii ani, nivelul de colectare crescând. Însă, mai sunt multe de făcut. Trebuie găsite cele mai bune metode de a combate evaziunea fiscală, precum şi de a creşte gradul de colectare la nivelul administraţiilor locale. O bună colectare a taxelor poate conduce la stabilitatea veniturilor bugetului de stat, precum şi la reducerea fiscalităţii dacă reuşim să implementăm renunţarea la obiceiul de a "fenta statul".

Reporter: Aveţi vreo iniţiaţivă legislativă pe care intenţionaţi să o promovaţi în noul mandat?

Marius Dunca: Voi aborda, cu prioritate, domeniul protecţiei consumatorilor, pentru a continua munca începută la ANPC. Cunosc problemele cu care se confruntă instituţia, cunosc nevoile consumatorilor şi ale mediului de afaceri, avem nevoie de legi clare prin care drepturile fundamentale şi esenţiale să le fie garantate. Nu voi accepta ca vreun consumator să fie batjocorit sau privat de drepturi.

Suntem responsabili de viitorul acestei ţări. Nu avem voie să dezamăgim!

Reporter: Mulţumesc!

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. "Este strict necesară o resetare a clasei politice" Pai resetarea clasei politice trebuie sa inceapa cu trimiterea ta la bulau!

    Pe consumatorul pe etnobotanice pe nume Ponta, care stia concluzia Comisiei Europene din data de 6martie2012, adica cu 1 zi inainte de a fi hotarata pe 7 martie, aici ce remediu aveti?

    1. Brutus, acum ce mai zici de Make & Comp; de propaganda electorala din gazeta lu' Makeavelicu?

      Nu-i mai tragi o osanala lui draga Florian? 

      pentru el e important binele poporului. Ca e PSD, PNL, PMP , USR sau alte oratanii e nerelevant. Anvergura publicatiei Bursa e peste orice cotidian local...

      N-ai priceput nimic. 

    Resetarea clasei politice si intra in Psd. Ei v-au propus la Anpc?

    Neimpozitarea sub 2k, dividentele, taxele acelea mi se pare ok.

    De acord o sa ajuti in Parlament daca ai plecat din Anpc ca sef. 

    daca omul vorbeste serios on legatura cu banile, atunci merita votat

    BURSA a trecul pe propaganda electorala. 

    Ce capatati; ulei sau faina? 

    Rusine Make; sunteti penibili, mai ales tu care afisesi "verticalitatea" 

    Ca mai au oamenii unde sa-si reverse naduful cu gruparile masone de interese straine. Am dat Ctrl-F dupa "Soros" in text si n-am gasit nimic. I-a scapat omului, cu toata vigilenta lui de daco-get impotriva grupusculelor sioniste.

    Domnule Dunca

    Ati reprezentat ANPC ul in perioada in care isi abuzau clientii si nu ati facut aproape nimic, desi aveati instrumentele legale la indemana. De ce? Nu ati fost lasat? Trebuia sa iesiti public si sa afirmati acest lucru. Nu v-a interesat? acum ce mai vreti de la noi? 

    Sursa din cadrul Bursa consideră/ne asigura că articolul acesta este "în zona manipulării grosolane" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb