Marius Marinescu cere DNA redeschiderea dosarului "Zambaccian"

Cătălin Oprea
Ziarul BURSA #Politică / 13 octombrie 2005

Democratul Marius Marinescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senat, i-a solicitat, ieri, în nume personal, şefului Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, redeschiderea dosarului "Zambaccian". Acesta priveşte achiziţionarea de către fostul premier, Adrian Năstase, a unui teren în centrul Capitalei, tranzacţie considerată că a fost încheiată în condiţii neclare. Senatorul democrat a precizat că i-a cerut lui Morar să reanalizeze dosarul, deoarece acesta nu primise nici o rezoluţie.

Pe de altă parte, Marius Marinescu a iniţiat o propunere legislativă de amendare a Legii construcţiilor, care urmăreşte diminuarea corupţiei şi abuzurilor din acest domeniu. Conform propunerii senatorului PD, proprietarii de construcţii cu dimensiuni ilegale ar urma să primească amenzi usturătoare. Apoi, dacă în termen de 30 de zile nu se conformează autorizaţiei de construcţie, reducînd din nivelele imobilului, acesta ar urma să fie demolat de primărie, dar pe banii proprietarului. Propunerea legislativă mai prevede obligaţia obţinerii de la Ministerul Mediului a unei autorizaţii pentru ridicarea oricărei construcţii.

Marius Marinescu a menţionat că a audiat, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei senatoriale, un deţinut care i-ar fi dezvăluit existenţa unei adevărate mafii în construcţii.

Adrian Năstase îi îndeamnă către Parchet pe cei interesaţi de cazul "Zambaccian"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, le recomandă celor care "au ceva de comentat" pe subiectul "Zambaccian" să depună o plîngere oficială la Parchet, ca să poată fi traşi la răspundere pentru denunţ calomnios. Domnia sa a precizat: "M-am obişnuit cu obrăzniciile unora dintre colegii parlamentari din coaliţie. În general, s-a tot comentat pe diverse poveşti de genul acesta şi consider că este momentul ca cineva care are ceva de spus să facă o plîngere oficială la Parchet, ca să pot să-i răspund într-un mod concret, cerînd răspunderea sa pentru ceea ce ar fi un denunţ calomnios".

Preşedintele Camerei a spus că senatorul democrat ar trebui "să se uite în partidul său, la unul dintre şefii săi anteriori, care, probabil, ar avea mai multe lucruri de explicat pe această temă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb