Mark Mobius, Franklin Templeton: "Suntem gata să ne apucăm de treabă, dar totul depinde de ce va decide guvernul"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie 2009

Mark Mobius spune că una dintre primele măsuri pe care le-ar adopta Franklin Templeton în calitate de administrator al FP ar fi evaluarea companiilor din portofoliul Fondului.

Mark Mobius spune că una dintre primele măsuri pe care le-ar adopta Franklin Templeton în calitate de administrator al FP ar fi evaluarea companiilor din portofoliul Fondului.

Influenţa politică pe care statul încă o mai exercită asupra Fondului Proprietatea nu este un impediment pentru creşterea companiilor din portofoliul Fondului, a declarat, ieri, Mark Mobius, directorul general al "Franklin Templeton", oferind ca exemplu performanţele economice ale companiilor chineze, unde statul este acţionarul majoritar.

Desemnat, la începutul lunii iunie, drept câştigătorul competiţiei pentru administrarea activelor FP de către Comisia de Selecţie, "Franklin Templeton" este ţinut, deocamdată, în stand-by, de conducerea guvernului, care nu şi-a mandatat reprezentanţii în ultimele Adunări Generale ale Fondului să se pronunţe asupra ofertei de administrare depuse de compania americană. În acelaşi timp, oferta depusă de Franklin Templeton a fost intens criticată de o parte din conducerea Fondului Proprietatea din cauza comisionului mult prea mare pe care l-ar fi cerut pentru administrarea FP. Mircea Ursache, preşedintele Consiliului de Supraveghere al FP, a înaintat la un moment dat cifra de 19,6 milioane de euro reprezentând valoarea comisionului cerut de Franklin Templeton.

În ciua acestui lucru, domnul Mobius susţine că nu este îngrijorat şi aşteaptă o decizie finală din partea guvernului.

"În acest moment, trebuie să ne gândim cum să ajutăm mai mult acţionarii minoritari ai Fondului prin creşterea valorii deţinerilor acestora. Noi suntem aici, suntem gata să ne apucăm de treabă, dar totul depinde de guvern", a spus, ieri, Mark Mobius, prezent la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti. Domnia sa a spus că va analiza orice propunere a guvernului privind administrarea Fondului, indiferent dacă aceasta va viza o diminuare a competenţelor viitorului administrator şi că o decizie punctuală va fi luată doar la momentul oportun. Directorul general al "Franklin Templeton" nu a dorit să comenteze asupra comisionului de administrare cerut Fondului Proprietatea, susţinând că "reprezentanţii Guvernului trebuie întrebaţi despre valoarea comisionului".

Mark Mobius spune că una dintre primele măsuri pe care le-ar adopta Franklin Templeton în calitate de administrator al FP ar fi evaluarea companiilor din portofoliul Fondului, mai ales a celor nelistate la Bursă.

Directorul general de la "Franklin Templeton" vede Bursa de Valori Bucureşti triplându-şi lichiditatea în trei-patru ani

Reprezentantul "Franklin Templeton" susţine că Bursa de Valori Bucureşti este una dintre cele mai subevaluate burse din regiune, având, în acelaşi timp, un potenţial imens de dezvoltare.

"Acţiunile de la BVB sunt foarte ieftine în acest moment, iar lichiditatea este foarte scăzută. Totuşi, mă aştept ca, în trei-patru ani, lichiditatea Bursei să se tripleze şi noi vrem să fim aici când se va întâmpla acest lucru, să beneficiem", a declarat, ieri, domnul Mobius.

"Franklin Templeton" este prezent în România încă din 1997, inves­tind cu precădere în materii prime şi companii de asigurări. Valoarea totală a investiţiilor directe ale fondului în România se ridică la aproximativ 15 milioane de dolari, dar cifra reală ar putea fi mult mai mare datorită investiţiilor indirecte ale fondului prin intermediul unor companii listate în Europa, cu anumite grade de expunere în România.

"De obicei, stăm cam cinci ani de zile pe o investiţie, înainte să o lichidăm, aşa că nu avem nicio problemă să aşteptăm şi nu ne pregătim pentru un exit rapid de pe piaţa românească", a mai spus Mark Mobius.

Directorul general al "Franklin Templeton" susţine că, pe pieţele internaţionale, criza a luat sfârşit, bursele anticipând peste tot în lume mişcările importante din economie. Domnia sa crede, însă, că acest lucru se va reflecta la Bursa de Valori Bucureşti abia la începutul anului viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb