MASA ROTUNDĂ ROMEPS / ELISA SETIÉN, DIRECTOR GENERAL EUMEPS: "Reducerea cantităţii de deşeuri din polistiren expandat, una dintre priorităţile noastre"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 1 martie 2019

Elisa Setien

Elisa Setien

Autorităţile din România ar trebui să se implice mult mai mult în colectarea deşeurilor, este de părere Elisa Setien, director general al EUMEPS.

Potrivit domniei sale, cantitatea de deşeuri provenită din utilizarea polistirenului expandat în construcţii era, în anul 2009, de 498 de kilotone, iar în 2017 ajunsese la 527 de kilotone.

Oficialul EUMEPS a declarat: "Municipalităţile trebuie să ne ajute la colectarea separată a deşeurilor. Scenariul ideal ar fi ca noi să vedem mai multă implicare din partea municipalităţilor din România în colectarea şi tratarea deşeurilor din construcţii, pentru că alt­fel este foarte dificil ca ele să fie colectate, transportate şi tratate în altă parte. Trebuie să vedem cum putem să gestionăm această situaţie".

La nivel european, trendurile în ceea ce priveşte sectorul construcţiilor vizează sustenabilitatea, digitalizarea, eficienţa energetică, eficientizarea consumului de apă la nivelul clădirilor, a mai precizat doamna Setien, menţionând că reducerea cantităţii de deşeuri provenite din construcţii reprezintă o preocupare continuă pentru întregul sector.

Astfel, EUMEPS aduce împreună toate bunele practici, în această direcţie, care se remarcă la nivel european, urmând ca mai apoi acestea să fie implementate în fiecare stat, a subliniat Elisa Setien.

Asociaţia Europeană a Producătorilor de Polistiren Expandat (European Manufacturers of Expanded Polystyrene - EUMEPS) reprezintă vocea industriei europene de profil.

EUMEPS numără 23 de asociaţii naţionale, de la nivelul întregii Europe, inclusiv din Turcia, reprezintă 60.000 de angajaţi din 1.000 de companii care activează în industria de profil şi care asigură 90% din producţia de polistiren expandat din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb