MASS-MEDIA Marile migraţii din presa autohtonă

D.N.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 25 noiembrie 2010

Vapoare întregi de ziarişti, dispuşi să spele vase sau pe jos, emigrează către presa făgăduinţei: nou prefiguratul Zece + (RCS&RDS) şi B1 TV.

Vapoare întregi de ziarişti, dispuşi să spele vase sau pe jos, emigrează către presa făgăduinţei: nou prefiguratul Zece + (RCS&RDS) şi B1 TV.

Piaţa media autohtonă a intrat în epoca marilor migraţii de personal. Fenomenul se manifestă mai pregnant în ceea ce priveşte televiziunile. După reculul din perioada 2008- 2009, când au dispărut mai multe ziare, iar veniturile multora din cei care lucrează în presă s-au redus simţitor, sfârşitul acestui an a devenit extrem de agitat, după ce zvonurile care indicau apariţia unor noi instituţii mass-media au fost confirmate. În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte piaţa media. Unele imperii intră în declin şi alte imperii se nasc.

Trustul Realitatea - Caţa­vencu se află pe prima poziţie în ceea ce priveşte pierderile.

În fiecare zi, lista cu oamenii care decid să plece devine tot mai consis­tentă. Sergiu  Toader, director editorial la Realitatea-Caţavencu, se pregăteşte să plece din trust, contractul acestuia expiră la începutul lunii decembrie şi nu se pune problema prelungirii acestuia. Liviu Mihaiu a recunoscut pe paginademedia.ro că: "Nu mai vreau să depind de corporaţiile de presă sau de moftul vreunui mogul". Acesta urmează să-şi lanseze un site personal. Cunoscutul prezentator de la Realitatea TV, Cos­min Prelipceanu, este pe picior de plecare, urmând să lase lumina reflectoarelor pentru un job într-o instituţie bancară. Pe acelaşi segment la capitolul pierderi poate fi trecută şi plecarea Melaniei Medeleanu. Acestea sunt doar câteva mişcări de la vârful icebergului, la bază dinamica este mult mai mare.

Mişcări serioase de trupe au loc şi în trus­tul Intact, aici trans­fe­rurile având loc în am­bele sensuri.

Aura Ţiţirigă, fost redactor-şef al Ştirilor Antena 3, urmează să aibă aceeaşi funcţie la postul B1TV. Sorin Oancea şi-a dat demisia din poziţiile de conducere din cadrul trustului familiei Voiculescu, urmând să ajungă cu arme şi bagaje tot la postul deţinut de Bobby Păunescu. În ceea ce priveşte venirile, este deja cunoscut faptul că Dan Voiculescu are o adevărată pasiune să racoleze oameni din curtea lui Adrian Sârbu.

B1 TV va pierde lo­co­motiva care a tras pos­tul după ea în ulti­mii ani.

Radu Moraru şi toată echipa de la "Naşul" urmează să lucreze la viitorul post de televiziune generalist care va fi lansat de RCS & RDS. În schimb, la postul de pe Calea Victoriei vor ajunge mai mulţi reporteri de la Antene.

Postul tv care va fi lansat de către com­pa­nia de cablu RCS & RDS va "aspira" angajaţi din mai toate marile trus­turi, în special de la Reali­ta­tea.

Ofertele sunt tentante din toate punctele de vedere. De altfel, conducerea RCS & RDS a dovedit că investeşte serios, postul Digi Sport reuşind în scurt timp să achiziţioneze un număr impresionant de evenimente sportive de mare interes.

Nici Holdingul Ade­vă­rul nu a scăpat de "cutre­mure".

Directorul editorial, Adrian Halpert, a demisionat la şase luni după ce un alt personaj important al trustului, Răzvan Corneţeanu, a decis să întrerupă colaborarea cu Dinu Patriciu. Ca tabloul să fie complet, conducerea Adevărul Holding a hotărât să-i dea în judecată pe soţii Adrian şi Adriana Halpert, pentru declaraţii defăimătoare la adresa companiei. În altă ordine de idei, şi aici se discută aprins despre micşorări salariale şi reduceri de personal, dar conducerea nu a făcut, încă, nici un anunţ oficial.

Televiziunea publică a reuşit în această toamnă să-şi readucă doi dintre "fiii rătăcitori".

Mircea Radu (ex Antena 1) şi Cosmin Cernat (ex Kanal D) au revenit în forţă, primul urmând să prezinte emisiunea "ÎnTrecerea anilor", care va fi difuzată în fiecare sâmbătă, iar cel de-al doilea realizează deja "Studio UEFA Champions League".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mare avantaj pentru ''sticlari'' . Toti cei numiti de dvs. duc lupte grele gu gramatica limbii romane. In afara de asta , pleaca numai dupa ce si-au umplut buzunarele facand jocurile anumitor personaje. Ceea ce nu observa citittorul de presa , probabil nici nu are cum sa afle este ca , ceea ce rasfoieste este munca unor jurnalisti simpli , care isi fac treaba cu un salariu de nici 1500 de lei ,in schimb , nu imi amintesc sa fi retinut vreodata ceva de la un Halpert, Prelipceanu , oameni platiti cu zeci de mii de euro lunar . Imi vine sa urlu atunci cand vine sa dea lectii de morala dl. Chireac de exemplu, si ca el multi altii, si ma intristeaza cand vad simpli reporteri cu pantofii rupti alergant dupa tramvai si dupa un salariu mizer pe care a ajuns sa il ia trimestrial.

    1. Trebuie sa repar greselile aparute in opinia mea , este vorba evident de ''alergand'' si ''au''. Graba si mult uzata mea tastatura imi joaca feste ... Probabil o sa spuna cineva , ca astfel de greseli apar si la formatorii de opinie..si atunci , daca lor li se permite de ce nu si unui muritor de rand..care doar citeste , asculta si plateste.

    Migratia se produce de la sectorul ANTI catre sectorul PRO.

    Puterea sa traiasca! 

    Santeti voi destepti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb