Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Autoritatea de Management a Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020 (AM POCA), a prelungit termenul de depunere a proiectelor în cadrul primei cereri, anunţă un comunicat al instituţiei.
Astfel, noul termen de depunere pentru cererea de proiecte IP1/2015 este 14 septembrie a.c., ora 16. Cererea se referă la Sprijin pentru acţiunile din Strategia pentru consolidarea administraţiei publice 2014 - 2020, anexa 3 şi măsurile privind dezvoltarea capacităţii administrative din condiţionalităţile ex-ante enumerate în Acordul de parteneriat cu România 2014 - 2020 sau în cadrul fiecărui program operaţional. Anunţul a fost făcut printr-un corrigendum publicat pe site-ul programului, care anunţă şi modificări ale unor secţiuni din Ghidul Solicitantului.
Totodată, AM POCA a relansat spre consultare publică ghidurile solicitantului pentru IP2/2015 şi CP1/2015, cu termen limită de transmitere a contribuţiilor luni, 31 august, ora 14.00.
Cele două cereri de proiecte aferente ghidurilor se încadrează în Obiectivul Specific 2.2.- Creşterea transparenţei, eticii şi integrităţii în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice:
a) Ghidul solicitantului nr. IP2/2015: Sprijin pentru creşterea transparenţei în administraţia publică, pentru susţinerea mecanismelor administrative, precum şi pentru prevenirea şi combaterea corupţiei;
b) Ghidul solicitantului nr. CP1/2015: Sprijin pentru prevenirea şi combaterea corupţiei la nivelul administraţiei publice locale.
Pentru alte două cereri de proiecte, AM POCA a lansat în consultare publică ghidurile solicitantului, cu termen limită de transmitere a eventualelor propuneri de îmbunătăţire luni, 21 septembrie a.c., ora 14.00.
Este vorba despre ghidurile pentru:
a) IP3/2015: Sprijin pentru susţinerea măsurilor din Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice 2014-2020 şi Strategia privind mai buna reglementare 2014-2020, documente strategice naţionale (SMBR);
b) CP2/2015: Creşterea capacităţii ONG-urilor şi a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative.
Cele două ghiduri se încadrează în Axa Prioritară 1 a programului - Administraţie publică şi sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.1. - Dezvoltarea şi introducerea de sisteme şi standarde comune în administraţia publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetăţeni şi mediul de afaceri în concordanţă cu Strategia pentru Consolidarea Administraţiei Publice (SCAP).
Contribuţiile la îmbunătăţirea acestor documente se pot trimite în formatul online pus la dispoziţie pe site-ul instituţiei. AM POCA anunţă că vor fi luate în considerare doar acele propuneri/sugestii/observaţii transmise în formatul solicitat.