"Mecanica" Ceahlău cere de la acţionari 8 milioane lei, sub forma unei majorări de capital

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 august 2009

"Mecanica" Ceahlău cere de la acţionari 8 milioane lei, sub forma unei majorări de capital

Conducerea producătorului de maşini agricole Mecanica Ceahlău (MECF) convoacă acţionarii, la începutul lunii septembrie, pentru aprobarea unei majorări de capital de 8 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Dacă acţionarii companiei vor aproba în 4 septembrie majorarea de capital, vor fi emise 80 milioane de titluri, care vor fi puse în vânzare la un preţ egal cu valoarea nominală, de 0,10 lei. Fiecare acţionar va putea subscrie un titlu nou pentru fiecare două deţinute.

Conducerea Mecanica Ceahlău urmăreşte prin această operaţiune îmbunătăţirea lichidităţii societăţii, propunând totodată şi extinderea obiectului de activitate.

Producătorul de maşini agricole şi-a adâncit pierderile de aproape trei ori în primul trimestru al anului, la circa 1 milion de lei. În acelaşi timp, afacerile Mecanica Ceahlău, firmă controlată de SIF Moldova, s-au comprimat cu 30% în intervalul ianuarie - martie 2009, la 5,75 milioane lei (1,35 milioane euro), după ce în perioada similară din 2008 cifra de afaceri se ridicase la 8,13 milioane lei.

Mecanica Ceahlău are un capital social de aproape 16 milioane lei, divizat în circa 160 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportări, acţionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,12% din capital, în vreme ce fondul de investiţii Eastern Eagle Fund LTD Winward Cym are o participaţie de 12,80%. De asemenea, Broker Cluj deţine mai puţin de 5% din acţiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlău este de 21,59 milioane lei (5,13 milioane euro), aferentă cotaţiei de 0,1350 lei/acţiune, stabilită în şedinţa bursieră de vineri. Titlurile Mecanica Ceahlău se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul MECF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb