Medaliaţii s-au "antrenat" la Campion, competiţie susţinută de SIVECO România în vederea dezvoltării tinerilor pentru obţinerea de performanţe în informatică Între 15-22 august s-a desfăşurat la Zagreb, în Croaţia, cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 august 2007

La competiţia din acest an au fost prezenţi 300 de elevi din peste 80 de ţări.

Echipa României este aşteptată să sosească azi, în jurul orei 15.00, la Aeroportul Internaţional Henry Coandă din Bucureşti.

Cele 4 medalii de argint obţinute de Adrian Airinei de la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi, Cosmin Gheorghe, Bogdan Tătăroiu şi Andrei Grigorean de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, confirmă încă o dată valoarea şcolii

româneşti de informatică.

Echipa României a fost coordonată de Emanuela Cerchez (team leader) profesor la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi şi de Mugurel Andreica (Deputy team leader), asistent universitar în cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi fost Olimpic Internaţional al României.

Toţi cei 4 elevi din echipa României s-au numărat printre finaliştii concursului .Campion ediţia 2007.

Dezvoltarea programului "Campion" se înscrie în strategia companiei SIVECO România de a contribui la dezvoltarea potenţialului tinerilor valoroşi pentru obţinerea de viitoare performanţe în informatică.

"Sunt mândru de aceşti tineri pe care am avut ocazia să îi cunosc la finala "Campion" din 2007. Mă bucur să văd că proiectul "Campion" a devenit un loc de întâlnire al tinerilor cu performanţă în informatică", a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager în cadrul SIVECO Romania şi coordonatorul proiectului "Campion".

Despre Olimpiada Internaţională de Informatică (IOI)

Lansată în 1989, Olimpiada Internaţională de Informatică (International Olympiad of Informatics - IOI) face parte din cele mai prestigioase concursuri educaţionale adresate elevilor de liceu. Cei mai buni tineri programatori se reunesc anual pentru a-şi verifica cunoştinţele în cadrul unui concurs de înală clasă. Obiectivul Olimpiadei Internaţionale de Informatică este de a-I provoca pe tinerii elevi să se implice în competiţie şi să rezolve subiecte de dificultate sporită.

În acest an s-a înregistrat şi o premieră la Olimpiada Internaţională de Informatică, fiind organizată simultan şi o competiţie online. Elevii pasionaţi de programare care nu au reuşit să se califice în echipele naţionale, au avut ocazia de a concura online, alături de colegi din întreaga lume.

Concurenţii online au avut la dispoziţie 5 ore pentru a rezolva aceleaşi subiecte ca şi participanţii la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Deşi nu au concurat pentru premii importante, concurenţii online se bucură mai mult de prestigiul pe care îl dobândesc dovedind că pot rezolva subiecte de dificultate sporită.

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii. Între acţionarii SIVECO România se numară Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresându-se cu precădere organizaţiilor mari şi mijlocii, compania oferă soluţii eficiente EAS, document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness atât pentru piaţa locală cât şi pentru cea internaţională. De asemenea, compania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

În prezent, soluţiile SIVECO sunt utilizate de către 1800 de clienţi din 35 de ţări. 550 dintre aceşti beneficiari sunt localizaţi în Romania şi include atât instituţii publice importante - Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Naţională de

Asigurări pentru Sănătate, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Autoritatea Naţională a Vămilor - cât şi companii private de referinţă - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacău, Ţiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timişoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează şi dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO România este membră a mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (Asociaţia Europeană pentru Tehnologia Informaţiei - EITA şi Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 15 ani de existenţă, compania a dobândit o solidă reputaţie internaîională. Astfel, SIVECO România este prima companie din România care a primit Premiul I la Mondialele IT (WSIS), obţinând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes organizat anual de către Consiliul European pentru ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educaţional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene şi "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro.

Cu cele mai bune urări,

Anca CRAHMALIUC, MBA

Marketing Manager

SIVECO România

Bd. Expoziţiei, nr. 1, clădirea IPSCAIA, et. 3, sector 1, Bucureşti, 012101

tel: +40 (31)805 54 22,

+40 (31)805 54 23,

+40 (31)805 54 24

fax: +40 (21) 318 12 02

mobil: + 40 (0744) 376 674

+ 40 (0723) 506 710

www.siveco.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb