Medalie de aur pentru trei profesori de la Galaţi care au inventat un procedeu stomatologic

ANA FELEA
Miscellanea / 28 octombrie 2021

Medalie de aur pentru trei profesori de la Galaţi care au inventat un procedeu stomatologic

O echipă formată din trei profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi unul de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", coordonată de prof. univ. dr. habil. Kamel Earar, de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi a obţinut o serie de medalii de aur la 4 saloane de inventică diferite. Premiile au fost acordate pentru un procedeu stomatologic inedit inventat de cei trei profesori.

"Invenţia premiată la saloanele de inventică de la Londra, Toronto, Zagreb şi Varşovia, toate desfăşurate în acest an, se referă la un procedeu pentru decontaminarea spaţiului endodontic şi a celui cu microorganisme parodontale patogene utilizat în domeniul medicinei stomatologice. Se foloseşte coasistarea a două sisteme neconvenţionale de tratament: injectare de apă oxigenată 5%, stabilizată chimic şi terapia fotodinamică antimicrobiană cu laser de tip DENMAT - SOL. Decontaminarea judicioasă mecano-chimică asistată de coasistarea celor două sisteme neconvenţionale de tratament, reprezintă cheia succesului în tratamentul parodontitelor apicale cronice extinse", se arată într-un comunicat emis de Universitatea Dunărea de Jos Galaţi.

Inventatorii au explicat că avantajele acestui procedeu ar fi decontaminare eficientă, uşurinţa cu care poate de aplicat plus faptul că elimină riscul dezvoltării rezistenţei bacteriene, fungice şi virotice. De asemenea, are efect sinergic, oferă o bună rezistenţă la recontaminare, reduce intervalul de timp necesar tratamentului şi previne prin limitarea zonei afectate.

În plus, procedeul este ieftin, are un număr redus de etape de lucru, iar componentele sunt uşor de procurat.

Echipa este formată din prof. dr. habil. Kamel Earar, şef lucr. dr. Anamaria Zaharescu, şef lucr. dr. Gabi Topor, toţi trei de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul UDJG, şi conf. dr. Oleg Solomon de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", Facultatea de Stomatologie, Departamentul de Stomatologie ortopedică "Ilarion Postolachi".

Cele două universităţi, "Dunărea de Jos" din Galaţi şi Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" au mai dezvoltat proiecte comune, dar sunt la prima colaborare în domeniul inventicii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb