Media: Noi bombardamente israeliene în Liban şi 16 copii răniţi

A.F.
Internaţional / 2 iunie

Media: Noi bombardamente israeliene în Liban şi 16 copii răniţi

Armata israeliană a bombardat sâmbătă sate din sudul şi estul Libanului, vizând Hezbollah, după ce mişcarea libaneză a revendicat atacuri împotriva nordului Israelului, potrivit unor surse concordante, scrie AFP.

De la începutul războiului din Fâşia Gaza dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la 7 octombrie, Hezbollah a făcut în mod regulat schimburi de focuri cu armata israeliană în sprijinul aliatului său palestinian.

"În ultimele 72 de ore, forţele aeriene au lovit peste 40 de ţinte militare în Liban, vizând infrastructuri undeà± teroriştii Hezbollah operează, precum şi lansatoare folosite pentru a lovi teritoriul israelian", a precizat armata israeliană într-un comunicat.

O sursă din cadrul Comitetului islamic de sănătate, afiliat Hezbollah, a declarat că "16 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani au fost duşi la spital din cauza rănilor suferite" într-un atac efectuat "de un avion de război israelian".

Agenţia naţională de presă (ANI) a relatat că un raid israelian a rănit şapte persoane în oraşul Siddiqin, în regiunea Tyr.

Anterior, sâmbătă, mişcarea pro-iraniană a anunţat că a "doborât o dronă Hermes 900".

Armata israeliană a confirmat că o "rachetă sol-aer" a doborât una dintre dronele sale "care operează în spaţiul aerian libanez".

Mişcarea şiită, care a deplâns vineri moartea a doi combatanţi ucişi de Israel, a declarat de asemenea sâmbătă că a efectuat un atac aerian "cu ajutorul unor drone explozive (...) vizând poziţiile ofiţerilor şi soldaţilor inamici".

Sunt "represalii" la un atac cu drone asupra unei motociclete din Majdal Selm, care a rănit două persoane în cursul dimineţii, a precizat Comitetul islamic pentru sănătate pentru AFP.

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că 'doi terorişti Hezbollah care operează în regiunea Majdal Selm au fost loviţi de un avion'.

De asemenea, Hezbollah a precizat că a efectuat sâmbătă noi atacuri asupra poziţiilor militare israeliene, 'ca răspuns la atacurile israeliene asupra oraşelor din sudul ţării şi a locuinţelor civile'.

Inamicul (Israelul) şi-a intensificat atacurile noaptea trecută", a anunţat sâmbătă ANI, care a relatat în special o "serie de atacuri cu drone (...) soldate cu morţi, răniţi şi pagube semnificative" în mai multe zone de frontieră.

De asemenea, lovituri aeriene israeliene au vizat sâmbătă mai multe zone din sudul Libanului, a relatat sâmbătă seara agenţia.

Sâmbătă dimineaţa, armata israeliană a precizat că avioanele sale au lovit în seara precedentă "instalaţii importante" ale Hezbollah în sudul Libanului, inclusiv la Adlun, la 30 de kilometri de frontieră, "ca răspuns la tiruri spre nordul Israelului".

Aproape opt luni de violenţe pe linia frontului s-au soldat cu aproape 450 de morţi în Liban, majoritatea combatanţi şi peste 80 de civili, potrivit unui bilanţ realizat de AFP. De partea israeliană, cel puţin 14 soldaţi şi 11 civili au fost ucişi în confruntări, potrivit autorităţilor.

Vineri seara, o femeie a fost ucisă la periferia oraşului Adlun şi alte câteva persoane au fost rănite de un atac israelian cu dronă asupra unei case care a fost "complet distrusă", potrivit ANI.

De asemenea, două lovituri au vizat poziţii ale Hezbollah în apropiere de Baalbek, în estul Libanului, departe de frontiera cu Israelul, rănind două persoane, potrivit unei surse apropiate mişcării şiite.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca sunt copii israelieni sarea lumea in sus. daca sunt copii libanezi whatever...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb