MEDIU Canicula marină, devastatoare pentru corali

Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 12 august 2019

Lupta cu poluarea şi schimbările climatice este una foarte dură şi se dă pe mai multe fronturi. În zona mai puţin vizibilă au loc adevărate drame, unele specii dispar pentru totdeauna de pe această planetă, iar altele sunt ameninţate cu dis-pariţia.

Canicula marină, tot mai deasă şi tot mai severă, reprezintă o ameninţare mult mai mare la adresa coralilor decât se estimase anterior, deoarece pot provoca moartea subită a acestor vieţuitoare, conform concluziilor unui nou studiu. Un impact nerecunoscut anterior al schimbărilor climatice asupra recifelor de corali a fost relevat printr-un studiu realizat de un grup de oameni de ştiinţă australieni, publicat în jurnalul Current Biology. Temperaturile ridicate la nivelul apei sunt responsabile de albirea coralilor. Acest fenomen deteriorează algele calcaroase microscopice, organis-me vii care le oferă energie şi le conferă culorile vibrante. Echipa de cercetători a declarat, însă, că a putut demonstra în premieră că valurile de caniculă marină declanşează totodată decesul determinat de căldură al coralilor. Specialiştii au des-coperit că, în aceste condiţii, scheletele coralilor încep să se deterioreze în doar câteva săptămâni.

Prin urmare, vieţile multor vieţuitoare marine, care depind de corali pentru a se adăposti, sunt, de asemenea, în pericol. Potrivit studiului, o creştere a temperaturii cu o jumătate de grad Celsius la nivelului oceanului modifică nivelul mortalităţii la corali în timpul fenomenului de albire. Oamenii de ştiinţă au sugerat că evenimentele de mortalitate severă determinate de valurile de caniculă, care provoacă mai multe daune directe ecosistemului, ar trebui să fie tratate ca un fenomen biologic distinct de albirea coralilor.

După un val de căldură marină, scheletul este "imediat supradezvoltat de creşterea rapidă a algelor şi bacteriilor", a declarat Bill Leggat, coautor al studiului şi profesor asociat la Universitatea din Newcastle. Consecinţele acestui proces de colonizare rapidă... sunt devas-tatoare nu doar pentru ţesutul animal, ci şi pentru scheletul ce rămâne în urmă, care se erodează rapid şi este slăbit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb