MedLife a deschis la Bucureşti primul centru privat specializat în Medicină Materno Fetală

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 11 decembrie 2007

Diagnosticul prenatal, reproducerea asistată şi diagnosticarea afecţiunilor materne sunt acum accesibile într-un singur centru

MedLife, cel mai important operator de servicii medicale private din România a deschis primul centru complex de Medicină Materno-Fetală din Bucureşti, în cadrul spitalului Life Memorial din Capitală. Noul centru este primul din ţară care a integrat dotările tehnologice medicale şi specialiştii necesari pentru a realiza diagnosticul prenatal (imagistic, genetic, imunologic), diagnosticul preimplantaţional al embrionului, fertilizarea in vitro (FIV), precum şi diagnosticarea principalelor afecţiuni materne.

Investiţie de o jumătate de milion de euro pentru siguranţa pacienţilor. MedLife a investit circa 500.000 euro pentru dotări ultramoderne: un laborator de genetică, un laborator de embriologie, un laborator de imunologie, ecografe 3D şi 4D şi sală de operaţii. Centrul de Medicină Materno Fetală este integrat în cadrul spitalului privat Life Memorial, astfel încât pacienţii au garanţia că beneficiază de toate serviciile specifice unui spital privat ce permite proceduri medicale de urgenţă. În cursul anului 2008 se va adăuga dotărilor existente un laborator de biologie moleculară şi studii genetice pentru completarea analizelor genetice care se efectuează în prezent în cadrul centrului de medicină materno-fetală.

"Centrul de medicină materno fetală deschis de MedLife completează serviciile medicale oferite de Hyperclinica MedLife şi spitalul Life Memorial la standarde europene. Suntem adepţii unui sistem de asistenţă medicală complet reformat, iar datorită calităţii şi specializării înalte a serviciilor noastre sperăm ca acest centru să devină un model pentru sistemului medical românesc.", a declarat Dr. Silviu Predoi, coordonatorul Centrului de Medicină Materno Fetală din cadrul MedLife.

Servicii complete pentru sănătatea cuplului şi a copilului. Centrul de Medicină Materno-Fetală din cadrul MedLife se adresează femeilor gravide, cuplurilor sterile sau infertile şi tuturor femeilor care doresc să-şi verifice starea de sănătate. Pentru serviciile de diagnostic prenatal, amniocenteze şi testări genetice, imagistică ultraspecializată şi consultaţii de fertilitate/infertilitate MedLife estimează o medie de 200 de pacienţi pe săptămână.

Serviciile medicale oferite sunt ultra specializate: fertilizarea in vitro, inseminare artficială, diagnosticul sterlităţii şi infertilităţii, amniocenteze şi testări genetice, cordocenteze, ecografii 3D şi 4D, ecografii mamare şi endovaginale, depistarea precoce a cancerului de col uterin şi mamar, bi şi triplutest, testări imunologice de sarcină, determinarea infecţiei cu HPV.

20 de programări pe lună pentru fertilizarea in vitro. "În România, nivelul cererii pentru serviciile de fertilizare in vitro profesioniste este foarte mare. Conform statisticilor oficiale, în ultimii ani, numărul cuplurilor sterile sau infertile a crescut cu 2-3%" a adăugat Dr. Silviu Predoi. Devenit operaţional la mijlocul lunii noiembrie, centrul de medicină materno-fetală MedLife are, în medie, 20 de programări lunar pentru fertilizarea in vitro, în următoarele două luni. Diagnosticul preimplantaţional al embrionului va fi o procedură nouă care se va efectua în cadrul MedLife începând cu 1 ianuarie 2008.

Fertilizarea in vitro presupune ca prim pas consultaţia cuplului de către comisia de sterilitate-infertilitate a Centrului de Medicină Materno Fetală din cadrul MedLife, urmată de tratamentul medical indicat de comisie. Costul pentru o fertilizare in vitro simplă se ridică la suma de 1.300 de euro, iar pentru o fertilizare in vitro cu ICSI preţul este de 1.600 de euro. Inseminarea artificială costă 150 de euro, iar implantarea de embrioni congelaţi, 400 de euro. Costurile pentru fertilizarea in vitro în centrul privat de medicină materno-fetală din cadrul MedLife sunt similare cu cele practicate de centrul FIV din Bucureşti existent în sistemul de stat.

Specialişti dintre cei mai buni. Centrul de Medicină Materno Fetală din cadrul MedLife este condus de dr. Silviu Predoi, medic primar Obstetrică-Ginecologie, cu ultraspecializare în medicină materno-fetală şi fertilizare in vitro. Echipa de specialişti permanenţi din cadrul Centrului include o serie de medici recunoscuţi in domeniile lor: dr. Deliana Predoi, medic specialist Obstetrică-Ginecologie cu ultraspecializare FIV şi colposcopie, dr. Carmen Cheleş, medic specialist Obstetrică-Ginecologie cu ultraspecializare medicină materno-fetală, dr. Alina Bolintineanu, medic primar Obstetrică-Ginecologie cu ultraspecializare ecografie şi FIV, dr. Andreea Mustaţă, medic specialist genetică cu ultraspecializare embriologie, dr. Mihaela Radu, medic specialist genetică cu specializare în embriologie.

Centrul de Medicină Materno Fetală MedLife va iniţia colaborări cu centre de profil din S.U.A şi Franţa. Astfel, echipa de specialişti români va fi în permanenţă la curent cu cele mai eficiente şi moderne tehnici în domeniu şi va efectua stagii suplimentare în aceste ţări. Un exemplu în acest sens este dr. Andreea Mustaţă, medic specialist genetică, care va fi singurul specialist cu ultraspecializare în embriologie, în urma unui training de tehnici de reproducere asistată într-o instituţie de profil din S.U.A specializată în embriologie şi diagnostic genetic preimplantanţional.

MedLife deţine 25% cotă de piaţă în Bucureşti pe unul dintre cele mai importante segmente de piaţă, cel al serviciilor oferite clienţilor corporaţi. În ţară, MedLife oferă clienţilor săi aceleaşi servicii medicale prin intermediul celor 120 de clinici şi centre medicale partenere din reţeaua NetLife. Începând cu luna octombrie 2006, IFC este acţionar al MedLife cu o pondere de 20%. MedLife este acreditată ISO 9001, ISO 14001 şi deţine ISO 17025 pentru fiecare dintre cele trei laboratoare de analize ale companiei.

Life Memorial Hospital este rezultatul unei investiţii de peste 15 milioane euro realizată de MedLife, unul dintre cei mai importanţi operatori de servicii medicale private. Acesta este primul spital privat realizat în conformitate cu cerinţele obligatorii din Uniunea Europeană, toate procedurile medicale, de siguranţă şi confort fiind implementate la standarde internaţionale. Life Memorial Hospital este singurul spital privat care beneficiază de un ambulatoriu şi un laborator de analize proprii ce facilitează realizarea investigaţiilor şi permit diagnosticarea într-un timp foarte scurt.

Situat în Calea Griviţei nr. 365, sector 1 (în zona de nord a Capitalei), Life Memorial Hospital cuprinde cinci săli de operaţii şi terapie intensivă şi un bloc separat pentru naşteri cu secţie de neonatologie. Spitalul are în componenţă 100 de paturi grupate în rezerve cu unul sau două paturi şi apartamente, rezerve destinate bolilor interne, pediatrie şi o bază de recuperare locomotorie şi balneoterapie. Spitalul asigură servicii spitaliceşti pentru chirurgie generală şi chirurgie plastică, oftalmologie, dermatologie, ORL, maternitate, pediatrie şi neonatologie, oncologie etc.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. as dori sa fac un copil ce posibilitati am

    1. curaj ,teste medicale,teste genetice corelate cu indicatia medicului specialist

    Am 32 de ani si 2 avorturi la cerere acum 10,respectiv 8 ani in urma.Am facut HSG cu trompe permeabile,laparo cu un mic punct de endometrioza "neagra",3 IAU la Iasi si 2 la Giulesti fara rezultat.

    As dori sa stiu care este costul unui FIV si daca credeti ca am sanse.Mentionez ca ovulez si fara stimulare ,iar spermograma e ok.

    va multumesc 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb