Actualizare 15:45 Premierul Franţei cere Rusiei încetarea bombardamentelor în Siria pentru ca pacea să fie restabilită în ţară
Premierul francez, Manuel Valls, a solicitat astăti Rusiei să înceteze efectuarea de bombardamente asupra populaţiei din Siria, explicând că o astfel de măsură este crucială pentru stabilirea unui acord de pace între guvernul sirian şi opoziţie, transmite Reuters.
"Franţa respectă Rusia şi interesele acesteia... Dar ştim că, pentru a găsi calea către restabilirea păcii în ţară, bombardamentele efectuate de Rusia asupra civililor trebuie să înceteze", a declarat Valls în cadrul conferinţei de la Munchen pe tema securităţii.
Valls a avertizat şi că proiectul Uniunii Europene ar putea dispărea dacă reprezentanţii UE nu sunt precauţi în privinţa politicilor promovate.
"Proiectul Uniunii Europene ar putea fi retrogradat sau ar putea chiar să dispară dacă nu suntem atenţi", a pledat premierul francez.
"Dacă Europa nu-şi arată capacitatea de a reacţiona nu doar la provocări economice, dar şi la cele legate de securitate, atunci proiectul european nu va mai exista deoarece oamenii nu vor mai avea încredere în acesta", a adăugat primul ministru al Franţei.
(S.A.)
-----------
Actualizare 12:18 Premierul Rusiei: Relaţiile dintre Rusia şi Occident au intrat "într-un nou război rece"
Relaţiile ruso-occidentale au intrat într-un "nou război rece", a estimat astăzi premierul Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, potrivit AFP.
"Putem spune lucrurile mai clar: am alunecat într-un nou război rece", a declarat Medvedev în timpul Conferinţei de Securitate de la Munchen, sudul Germaniei.
"Ceea ce a rămas este o politică inamicală şi închisă, în opinia noastră, a NATO faţă de Rusia", a subliniat premierul rus.
"Politicienii europeni au crezut că prin crearea unei aşa-zice centuri de prieteni la frontierele UE se creează o garanţie de securitate. Care este rezultatul? Nu există o centură de prieteni, ci o centură de excludere", a mai afirmat Medvedev.
Potrivit premierului rus, "a crea încredere este dificil, dar trebuie început". "Poziţiile noastre diferă, însă nu diferă în aşa măsură ca în urmă cu 40 de ani, când în Europa exista un Zid", a adăugat premierul Federaţiei Ruse.
(S.A.)
----------
O intervenţie terestră masivă în Siria a coaliţiei internaţionale coordonate de Statele Unite riscă să declanşeze "un nou război mondial", avertizează premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat presei germane.
Întrebat, în cursul unui interviu acordat pubblicaţiei germane Handelsblatt, despre propunerea Arabiei Saudite privind declanşarea unei operaţiuni terestre masive în Siria, Dmitri Medvedev a răspuns: "Toate părţile ar trebui să se aşeze la masa negocierilor, în loc să declanşeze un nou război mondial...", notează Mediafax.
"Americanii şi partenerii noştri arabi trebuie să se gândească de două ori asupra acestei iniţiative. Vor un război permanent? O victorie rapidă nu este posibilă, pentru că în lumea arabă sunt mai multe fronturi", a adăugat Medvedev, aflat la Conferiunţa de securitate desfăşurată în oraşul german Munchen.
Orice fel de operaţiune terestră, în general, conduce la război permanent. Priviţi ce s-a întâmplat în Afganistan şi în alte ţări, ca să nu mai vorbesc de Libia", a subliniat premierul Rusiei. Libia este în stare de anarhie după ce regimul Muammar Kadhafi a fost înlăturat în anul 2011 printr-o revoltă violentă susţinută de NATO.
Guvernul Arabiei Saudite a semnalat recent intenţia de a trimite efective terestre în Siria dacă acest lucru va fi decis de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care bombardează poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.
O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudită şi Turcia. În septembrie 2015, Rusia a lansat raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.
Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".
1. Putin, the BEST!!!!
(mesaj trimis de Dr.WHO în data de 13.02.2016, 10:11)
PUTIN a oferit intregului occident decadent o lectie de cum trebuie abordata problema ISIS!!!Bombardamente non-stop, criminalii, terositii si dezaxatii tocati!!!!ISIS a pierdut mai mult de jumatate din teritoriul controlat, capacitatea armata fiind semnificativ micsorata, peste 80,000 de teoristi fiind ucisi!!!!Siria, Iraqul, Libia, trebuie readuse la civilizatie, prin orice mijloace!!!!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2016, 15:43)
Are dreptate, cata armata trimit astia in coace, americanii au cumparat teren romanes , tebuie sa il apere.
3. Premierul Frantei cere Rusiei
(mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2016, 19:21)
Nu s-a uitat in oglinda ca e (cu) coate goale.
Si eu ii cer lui Putin sa bem o cafea.