Meleşcanu, discuţii cu Consiliului Atlantic al SUA despre rolul României de aliat esenţial al SUA

Mina Irina
Politică / 12 iulie 2017

Teodor Meleşcanu (Sursa foto: gov.ro)

Teodor Meleşcanu (Sursa foto: gov.ro)

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a discutat cu o delegaţie a Consiliului Atlantic al Statelor Unite ale Americii (SUA) despre rolul ţării noastre de "aliat esenţial al SUA" şi despre "importanţa vitală a relaţiei bilaterale", potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Delegaţia americană a fost condusă de vicepreşedintele executiv, Damon Wilson, iar din ea au făcut parte foşti ambasadori ai SUA în Europa Centrală şi de Est.

În cadrul întâlnirii, Teodor Meleşcanu a arătat că ţara noastră va continua să-şi asume în mod clar responsabilităţile care-i revin, inclusiv prin decizia de a spori bugetul alocat cheltuielilor pentru apărare.

Potrivit comunicatului citat, cele două părţi au evidenţiat importanţa dezvoltării de noi idei şi proiecte care să conducă la valorizarea suplimentară a relaţiei strategice româno-americane.

În comunicat se mai arată: "A avut loc un schimb de opinii referitor la situaţia din regiunea extinsă a Mării Negre, reliefând provocările multiple la adresa securităţii care se manifestă în prezent şi necesitatea de a spori angajarea partenerilor din NATO, UE, dar şi a celor americani. Au fost analizate posibilităţile de încurajare a statelor din Balcanii de Vest pentru a avansa pe calea integrării europene, precum şi aspecte de interes din vecinătatea estică a ţării noastre".

Meleşcanu a apreciat, totodată, iniţiativa Consiliului Atlantic, derulată împreună cu şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Universitatea Naţională de Apărare ''Carol I'', apreciind că aceasta constituie "o oportunitate unică pentru evidenţierea în mediile politice de la Washington a aspectelor de securitate din regiunile învecinate ale României".

Delegaţia Consiliului Atlantic se află în România ca parte a unui turneu în spaţiul central şi est european, urmărind conturarea unei noi paradigme a implicării americane în această regiune.

Consiliul Atlantic a fost, de asemenea, unul dintre organizatorii Forumului Global de la Varşovia, care a avut loc în paralel cu vizita preşedintelui Donald Trump şi cu Summit-ul ''Iniţiativei celor Trei Mări'', care s-au desfăşurat tot la Varşovia pe 6 iulie, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb