Meleşcanu: Nici Legea lustraţiei în forma Senatului nu mă afecta

Ziarul BURSA #Politică / 29 februarie 2012

Noul director al SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, ieri, după ce a depus jurământul în Parlament, că noua lege a lustraţiei, adoptată de Camera Deputaţilor, nu îl afectează. Întrebat despre amendamentul adoptat ieri în plenul Camerei, prin care erau eliminaţi din Legea lustraţiei reprezentanţii corpului diplomatic comunist, Meleşcanu a răspuns: "Nu am urmărit şedinţa Camerei în care s-a adoptat legea, dar nici textul care a plecat de la Senat nu mă afecta, nu ridica probleme".

Camera Deputaţilor a adoptat, ieri, Legea lustraţiei, plenul votând mai multe amendamente faţă de forma venită de la Senat. Deputaţii au scos de sub incidenţa legii foştii activişti din conducerea UTC, dar şi reprezentanţii corpului diplomatic comunist.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a cerut, ieri, în plen, eliminarea din legea lustraţiei a textului privind lustrarea persoanelor care au deţinut calitatea de şefi ai misiunilor diplomatice sau consulare în străinătate, arătând că este vorba de o eroare materială. Acest lucru a stârnit critici din partea liderului deputaţilor PSD, Mircea Duşa, care a arătat că nu se poate modifica aşa un raport în plen, ci trebuie retrimis la comisie. Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a încercat să supună la vot eliminarea acestui text, însă a fost oprit de deputatul UDMR Marton Arpad, care a spus că o eroare materială nu se poate supune la vot. Ca urmare, proiectul legii lustraţiei a fost supus la votul final fără acest text. Legea lustraţiei a fost adoptată cu 167 voturi "pentru" şi 4 abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb