Comisia juridică şi cea pentru buget din Camera Deputaţilor au decis, ieri, ca din plenul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor să facă parte şi câte un reprezentant al Serviciului Român de Informaţii şi al Serviciului de Informaţii Externe. Potrivit Agerpres, cele două comisii au reexaminat, la cererea fostului preşedinte Traian Băsescu, proiectul de lege privind modificarea legii pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor în care se solicita introducerea în plenul Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor a câte unui reprezentant al SRI şi al Asociaţiei Române a Băncilor.
Membrii celor două comisii au decis că nu este oportună introducerea unui reprezentant al Asociaţiei Române a Băncilor, în schimb au acceptat ca un reprezentant al SRI să facă parte din plenul oficiului. Deputaţii au decis de asemenea ca din plenul oficiului să facă parte şi un reprezentant al SIE.
"Să punem şi SIE în plen, că nu se fac spălări de bani numai în interiorul graniţelor. Sunt bani care pleacă din afară sau vin de afară şi se poate da de urma lor", a spus vicepreşedintele Comisiei juridice, Ciprian Nica.
În urma modificărilor de ieri, textul articolului a rămas următorul: "Plenul Oficiului este structura deliberativă şi de decizie, fiind format din preşedintele oficiului, din câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Justiţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Banca Naţională, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Curtea de Conturi, SRI şi SIE".