Mesaje spam anunţă un premiu fictiv din partea Google

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 noiembrie 2009

Google nu acordă nici un premiu în valoare de 1.000.000 euro, iar câştigul anunţat de milioane de mesaje spam este unul total neadevărat, a anunţat joi compania într-un comunciat remis Agenţiei Agerpres.

Recent, milioane de mesaje spam au invadat adresele de email, anunţând un presupus premiu de 1.000.000 de euro din partea Google. Autorii mesajului încearcă să îi determine pe toţi destinatarii să completeze un formular până pe 2 decembrie şi să ofere informaţii personale pentru începerea transferului de bani. Informaţiile personale sunt solicitate în numele unui pretins preot Wilson Paul, care are o adresă de gmail.com.

Informaţiile personale cerute includ prenumele, data de naştere, numele de familie, sexul, adresa, naţionalitatea, profesia, numărul de telefon şi numărul de fax, avertizează Google. "Informaţiile personale sunt furate şi victimele pot fi îndemnate să plătească onorarii iarăşi şi iarăşi pentru a primi presupuşii bani. E-mail-urile de acest gen trebuie să fie şterse imediat!", avertizează Ralf Benzmuller, managerul laboratoarelor G Data Security.

Infractorii trimit e-mail-uri cu false notificări de câştiguri legate de . E-mail-ul în limba germană îi informează pe presupuşii câştigatori despre o întâlnire oficială la Aachen (Germania), unde vor fi desemnaţi zece câştigători. Cei zece câştigători europeni sunt îndreptăţiţi să îşi primească premiul în bani în valoare de 1.000.000 de euro fiecare, prin intermediul băncii partenere oficiale: Barclays Bank Plc.. Toate informaţiile oferite în acest e-mail pot fi declarate îndoielnice, se arată în comunicatul primit de Agerpres.

Limbajul şi gramatica folosite în e-mailul de culegere de date (phishing) se situează sub medie, având o mulţime de greşeli. Mesajul pare a fi tradus din engleză în germană cu un program de traducere automată. Pentru a sugera siguranţă, în ciuda slabelor puncte lingvistice, falsificatorii numesc câteva companii cunoscute la nivel internaţional, care ar fi implicate în programul , ca de exemplu Microsoft Inc., AOL, Carlsberg, Becks, Mercedes Benz, Coca-Cola, Credit Suisse, Raiffeisen Bank Group, Allianz, Volkswagen, Nokia şi Siemens.

G Data s-a pretins a fi unul dintre câştigători, i-a contactat pe falsificatori şi i s-a cerut să trimită câteva sute de euro într-un cont Western Union. Se pretindea că aceşti bani vor folosi ca onorariu pentru a începe întregul proces de tranzacţie. E-mail-urile pe care G Data le-a primit au fost expediate de către un server din Africa de Sud. Acest incident sprijină presupunerea că acest e-mail este aşa-numitul < Nigeria scam >. Adresele de e-mail ale expeditorilor sunt de multe ori anonime şi în mod evident ciudate, ca de exemplu: online12345@providerXYZ.com

Sfatul G Data este ca oricine primeşte astfel de e-mail-uri să le şteargă imediat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb