Meta Estate Trust raportează un profit brut de peste 7,2 milioane lei în 2022

G.D.
Piaţa de Capital / 28 februarie 2023

Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust

Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piaţa SMT - AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier MET, a publicat rezultatele financiare preliminare neauditate aferente anului 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, compania a obţinut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent. De asemenea, Meta Estate Trust şi-a atins ţinta de profit brut anunţată în singurul IPO de pe BVB din 2022, ajungând la circa. 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei.

Potrivit sursei citate, compania a încheiat pe profit primul exerciţiu financiar complet de la înfiinţarea în luna martie 2021. Activele totale au atins, la finele anului, 98,6 milioane lei, în creştere cu 38% faţă de sfârşitul anului 2021 (71,6 milioane lei), pe fondul investiţiilor noi cu fondurile obţinute primordial prin operaţiuni de majorare de capital şi a profiturilor realizate.

"Anul 2022 a fost unul plin de provocări atât pe plan geo-politic cât şi economic, marcat de inflaţie crescută şi incertitudine, inclusiv în piaţa imobiliară. Meta Estate Trust s-a adaptat rapid contextului de piaţă prin structura de tranzacţii noi negociate şi a reuşit să performeze şi în această perioadă. Rezultatele preliminare publicate astăzi sunt dovada unui model de business agil şi rezilient şi a eforturilor de echipă susţinute în îndeplinirea obiectivelor", a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

În perioada de raportare compania a încasat echivalentul în lei a circa 8,9 milioane euro din exit-uri marcate în 2022, ieşind total din 6 din proiectele de investiţii şi parţial din alte 5. Marja brută a investiţiilor exitate înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 8,9 milioane lei.

"Suntem mulţumiţi de performanţa anului 2022 şi suntem încrezători în capacitatea de creştere a companiei în anii ce urmează. Avem un portofoliu de investiţii bine diversificat, achiziţionat la preţuri foarte favorabile, a cărui plusvaloare se va regăsi în rezultatele financiare viitoare ale companiei. Obiectivul nostru principal este să continuăm dezvoltarea pe termen mediu şi lung", a declarat Oriol Casellas Deig, CEO Meta Estate Trust.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, strategia companiei rămâne cea de diversificare prin extinderea prezenţei şi pe alte segmente de real estate, în mod special prin adăugarea componentei de "income producing assets". Meta Estate Trust va continua să atragă fonduri sub formă de equity, împrumuturi bancare sau obligaţiuni emise pe care să le utilizeze în liniile de business pentru a crea valoare pentru acţionarii săi, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pana la urma la asta se reduce, domne sunt sau nu sunt seriosi? NU stiu ce sa zic despre omologii lor....REIT...STKP.....SINCER nu m-am uitat dar nu prea as avea incredere....pare ca una au promis si alta au facut, not ok.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb